Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Σχέδιο απόφασης ενάντια στους πλειστηριασμούς

«Να προστατευθεί η  πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία»
Κάνοντας χρήση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη φέρει στην συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2017 για συζήτηση και ψήφιση, σχέδιο απόφασης που αφορά τους χιλιάδες πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας :
«Μετά το κόψιμο των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, την αύξηση της ανεργίας, οι πιο αδύναμοι της κοινωνίας μας, αυτοί που επλήγησαν και πλήττονται, από τις μνημονιακές πολιτικές που προκάλεσαν την κρίση, χάνουν τώρα το σπίτι, το μαγαζί και το χωράφι τους, για να σωθούν για άλλη μια φορά οι τράπεζες.
Ουσιαστική προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει, αφού αφ ενός ο αναθεωρημένος «νόμος Κατσέλη» προσφέρει μηδαμινή προστασία, αφού ελάχιστοι πολίτες μπορούν πλέον να υπαχθούν και ταυτόχρονα αποκλείονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ αφ ετέρου με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα πιο αδύναμα στρώματα θα υποστούν τους πλειστηριασμούς, για χρέη που δεν μπορούν  να αποπληρώσουν σε κράτος τράπεζες και ταμεία.

Ο Δήμος μας μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων, με τις ελάχιστες δυνατότητες που έχει, προσπάθησε να στηρίξει τους  πιο αδύναμους δημότες του με κάθε τρόπο.
Έτσι και τώρα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στέκεται έμπρακτα  αλληλέγγυο στο πλευρό των πιο αδύναμων πολιτών του Δήμου μας και να αντισταθεί μαζί τους, όποτε και όπως χρειαστεί για να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία .
Καλούμε την κυβέρνηση και την Ελληνική βουλή να νομοθετήσουν:
  • την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
  • την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.
  • τη γενναία διαγραφή των χρεών, των λαϊκών οικογενειών, προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.
  • τη δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από τους πληττόμενους με τους όρους που δίνονται σταfunds.»
Τρίκαλα 8 Νοεμβρίου 2017
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
ΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ    ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΓΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου