Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Kαταδικάζουμε τη βίαιη καταστολή της κινητοποίησης ενάντια στους πλειστηριασμούς

Καταγγέλλουμε την βίαιη , αναίτια και απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων ενάντια σε συμπολίτες μας , μεταξύ των οποίων και δημοτικών συμβούλων της δημοτικής μας παράταξης , που διαδήλωναν ειρηνικά ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, την Τετάρτη 25/2.
Μας δημιουργεί αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά ο χρόνος που επέλεξαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να προβούν σε «επίδειξη ισχύος» στους πολίτες που μετείχαν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, η οποία διεξάγεται χωρίς να συμβεί το παραμικρό περιστατικό παραπάνω από ένα χρόνο και ενώ μάλιστα σε λίγες ημέρες επίκειται κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση που θα αναστέλλει τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας .


plistiriasmoi

Η καταστολή, η επιδειχθείσα απρόκλητη βιαιότητα, οι προπηλακισμοί και οι χειροδικίες των αστυνομικών οργάνων δεν θα ματαιώσουν τη δίκαιη λαϊκή κινητοποίηση και τα κινήματα που αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς και απαιτούν το πάγωμα τους .
Απαιτούμε από τη νέα κυβέρνηση, την άμεση νομοθέτηση της απαγόρευσης κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας καθώς και των καταστημάτων των επαγγλματιών για χρέη προς τις τράπεζες και την εφορία.

Τρίκαλα 26 Φεβρουαρίου 2015
ΤΟ Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου