Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τελικά το θράσος ορισμένων δεν έχει όρια Και η δημοτική αρχή ψάχνει ακόμα μέρος για να κρυφθεί

Λίγες μόλις ώρες μετά τη δημόσια καταγγελία μας για την παράνομη και προκλητική στάθμευση πολυτελών αυτοκινήτων στο πλακόστρωτο της κεντρικής πλατείας το βράδυ της Παρασκευής , η θρασύτατη συμπεριφορά των είκοσι περίπου ιδιοκτητών τους, επισκεπτών της πόλης, συνεπικουρούμενη και από την ιδιοκτησία νυκτερινού κέντρου διασκέδασης στην οδό Σαράφη, συνεχίσθηκε και το βράδυ του Σαββάτου.
Η δικαιολογημένη και συσσωρευμένη αντίδραση των πολιτών οδήγησε ευτυχώς αυτή τη φορά σε άμεση επέμβαση του τμήματος τροχαίας της αστυνομικής διεύθυνσης Τρικάλων και τη βεβαίωση των παραβάσεων, παρά τις διαμαρτυρίες των υπεύθυνων του «event» ότι δήθεν διαθέτουν άδεια, αλλά μάλλον υπονοούσαν ότι διαθέτουν τη σιωπηρή συγκατάθεση των υπευθύνων της δημοτικής αρχής. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι πολλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες και εκπρόσωποι του τοπικού τύπου αναζήτησαν τον κ. Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, αλλά κανείς τους δεν βρέθηκε .
Μάλλον θα έψαχναν μέρος για να κρυφθούν ή μπορεί και να βρίσκονταν στο ίδιο κέντρο διασκέδασης που φιλοξενούσε τους «υψηλούς» επισκέπτες της πόλης μας με τις Ferrari και τις Porsche και να μην άκουγαν τις κλήσεις. Σαββατόβραδο εξάλλου.
Ο κ. Δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκάλεσε μικροεπαγγελματία της πόλης που τοποθέτησε σε κεντρικό πεζοδρόμιο ένα κούτσουρο για να κάθονται οι πελάτες του. Και καλά έκανε.
Την ίδια ευαισθησία δεν τη επέδειξε όμως όταν για δύο συνεχείς βραδιές είκοσι αυτοκίνητα καταλαμβάνουν την κεντρική πλατεία της πόλης και την χρησιμοποιούν ως χώρο στάθμευσης έχοντας ως παρκαδόρο ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.
Την ίδια ευαισθησία δεν την επέδειξε όταν με τη συμπεριφορά τους αυτοί οι κύριοι αμαυρώνουν τη ιστορική μνήμη της «Πλατείας Ηρώων του Πολυτεχνείου» και το άγαλμα του ηγέτη της Εθνικής Αντίστασης Στρατηγού Στέφανου Σαράφη.
Με όσα απερίγραπτα συμβαίνουν σε αυτή την πόλη, δεν αισθάνεται κανένας υπεύθυνος την ανάγκη να παραιτηθεί μπροστά σε ένα τόσο μείζων ζήτημα;
Σε ένα ζήτημα κυρίως ηθικής τάξης αλλά και δημοκρατίας ;
Ντροπή.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στην Τροχαία, κρίμα που δεν έφερε και γερανό να τα σηκώσει όπως έπρεπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή