Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Μετά από ένα χρόνο ο κ. Δήμαρχος θυμήθηκε τα προβλήματα στη δημόσια υγεία

Είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις τα τελευταία χρόνια για να κρατήσουν όρθιες τις δομές της Δημόσιας Υγείας .
Σε αυτόν τον αγώνα τους δυστυχώς δεν είχαν ποτέ τη συμπαράσταση ούτε της σημερινής , ούτε της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στις απεγνωσμένες εκκλήσεις τους.
Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου που μετά από 11 μήνες δημοτικής αρχής για πρώτη φορά επισκέφθηκε υπηρεσίες και δομές του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων μόνο και μόνο για να συνοδεύσει Γερμανό χριστιανοδημοκράτη βουλευτή εντεταλμένο από την κυβέρνηση Μέρκελ να συντάξει έκθεση περί της υγειονομικής κρίσης στη Ελλάδα, να διαπιστώσει δηλαδή με άλλα λόγια τα αποτελέσματα της για πέντε και πλέον χρόνια ασκούμενης μνημονιακής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.


papastergioy

Την επίσκεψη αυτή ο κ. Παπαστεργίου την πραγματοποίησε , χωρίς να ενημερώσει έγκαιρα τα θεσμικά και τα συλλογικά όργανα του χώρου της δημόσιας υγείας, χωρίς να αναφερθούν οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και των φορέων της δημόσιας υγείας, χωρίς να καταγραφεί το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών από το υγειονομικό προσωπικό που κρατά όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το κυριότερο χωρίς να έχει προηγηθεί τόσους μήνες από τη δημοτική αρχή η παροχή καμίας συμπαράστασης για την ουσιαστική στήριξη των δομών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας.
Καλούμε τον κ. Δήμαρχο να μην εντάξει την επίσκεψη αυτή, αν και πραγματοποιήθηκε μετά από την εκδήλωση «ενδιαφέροντος» της γερμανικής κυβέρνησης σε μια διαδικασία αποσάθρωσης της δημόσιας υγείας που απαιτούν οι δανειστές της χώρας, αλλά και διάφορων «κύκλων» που καλοβλέπουν την ιδιωτικοποίηση βασικών δομών και υπηρεσιών ενός σύγχρονου νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων αλλά να ενεργοποιήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την οικοδόμηση εκ μέρους του Δήμου γραμμής υποστήριξης των υπηρεσιών και της κοινωνικής προσφοράς του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου