Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η πόλη ανταποκρίθηκε και νίκησε. Άξιζε πραγματικά τον κόπο

Όταν πριν λίγες ημέρες τονίζαμε ότι «η τοπική μας κοινωνία να πάρει την υπόθεση της προσφυγιάς στα χέρια της», υποχρεώνοντας τη δημοτική αρχή σε αναδίπλωση από την σαστισμένη τις πρώτες ώρες θέση της, εννοούσαμε αυτό ακριβώς που τελικά συνέβη:
Το Δήμο μπροστάρη σε κινητοποίηση και διάθεση προσφοράς, το Δήμαρχο και ολόκληρο το Δημοτικό μας Συμβούλιο να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για δράση και συνέργειες, τον οργανισμό των δημοτικών υπαλλήλων να συμβάλλει αποφασιστικά, το σύνολο των συλλογικοτήτων, εθελοντικών ομάδων, επιστημονικών φορέων πολιτικών οργανώσεων και  κομμάτων να ρίχνονται στην μάχη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.
Κυρίως όμως εννοούσαμε τους απλούς πολίτες που με την κατάθεση ακόμα και της έσχατης τους δυνατότητας για οικονομική ή ανθρωπιστική προσφορά, να αποδεικνύουν έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή που ο δρόμος της προσφυγιάς  έστειλε 500 ψυχές στην «πόρτα» μας, ότι καμία κρίση, οικονομική, θεσμική, κοινωνική ή πολιτισμική, δεν είναι ικανή ώστε να κυριαρχήσει ανάμεσα μας η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και ο φασισμός.
Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας με τις πράξεις και τη συμπεριφορά τους οι πολίτες απέδειξαν ότι κρατάμε ισχυρές τις αξίες του ουμανισμού, του αντιπολεμικού κινήματος, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών, αξίες που εξυψώνουν τον άνθρωπο μέσα στην κρισιμότητα των ιστορικών στιγμών που ζούμε.  
Οι πρόσφυγες αφού τους καλωσορίσαμε, τους υποδεχθήκαμε, τους φιλοξενήσαμε, τους περιθάλψαμε, συνεχίζουν το δύσκολο μονοπάτι που επέλεξαν.
Η πόλη μας ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για αυτό όλοι πρέπει να είμαστε περήφανοι . Είμαστε σίγουροι ότι άξιζε τον κόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου