Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων η χρηματοδότηση δομών υγείας από τον Δήμο

Αίτηση  για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η κυβερνητική τροπολογία να χρηματοδοτούνται από τους προϋπολογισμούς των Δήμων οι λειτουργικές δαπάνες των δομών υγείας, κατέθεσε η παράταξη «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή».
Στην αίτηση αναφέρονται τα εξής:
«Κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου και επειδή θεωρούμε ως απόλυτα πρωταρχική την ανάγκη για συζήτηση  και λήψη απόφασης σχετικά με την τόσο σημαντική αυτή εξέλιξη, ζητούμε να ενταχθεί προς συζήτηση έστω και ως εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτημα (λόγω του έκτακτου και κατεπείγοντος χαρακτήρα του) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων που πρόκειται να γίνει στις 18ης Φεβρουαρίου 2016 αυτό το σημαντικό κατά την άποψή μας θέμα, που αφορά το βάθεμα της περαιτέρω ...
υποχρηματοδότησης της Τ.Α., όπως αυτό  προέκυψε από την τελευταία τροπολογία των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότηση, Υγείας και Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα «επιχορηγήσεων» από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους σε δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται στον χώρο ευθύνης του κάθε Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και αυτές όμως οι δαπάνες θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό των Δήμων που ήδη είναι μειωμένοι και έχουν περικοπεί ξανά και ξανά τα τελευταία έξι χρόνια σε ποσοστό 60% , ενώ συνεχίζεται το έργο και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, να φορτώνονται δηλαδή όλα τα δημοσιονομικά βάρη στους φορείς της Τ.Α. και κατ` επέκταση στους πολίτες, αφού δεν εξασφαλίζεται καμία περαιτέρω χρηματοδότηση τους.

Αυτό επιδιώκει και η σημερινή κυβέρνηση ώστε να μπορεί να εμφανίζουν τεχνητά δημοσιονομικά αποτελέσματα ώστε να μην ξεφεύγει από τους αδυσώπητους μνημονιακούς στόχους του 3ου μνημονίου .

Η τροπολογία αυτή παραβιάζει βασικές συνταγματικές επιταγές που επιβάλλουν τον κεντρικό στρατηγικό σχεδιασμό στο χώρο της δημόσιας υγείας και καταστρατηγεί την αναγκαιότητα για δωρεάν δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες , αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι όλα οι μνημονιακές κατευθύνσεις δεν προσφέρουν λύσεις αλλά η συνεχίζουν και εντείνουν την οικονομική και κοινωνική κρίση .

Οι «λύσεις» που παρουσιάζει και νομοθετεί η κυβέρνηση με τροπολογίες όπως αυτή, αποδεικνύουν τα αδιέξοδα της συνολικής πολιτικής των νεοφιλελεύθερων μνημονίων αλλά κυρίως αποδεικνύουν το πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο και της σημερινής κυβέρνησης .

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο, τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς ειδικότερα του τομέα της υγείας και όλους τους πολίτες σε ενεργοποίηση και κοινούς αγώνες ενάντια στην νεοφιλελεύθερη αδιέξοδη και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης του 3ου μνημονίου, που συνεχίζει στα πλαίσια της αντιδραστικής ευρωζώνης και στο όνομα των θυσιών του λαού μας υπέρ της διάσωσης του ευρώ και της ΕΕ να βαδίζει σε ολοένα πιο αντιδραστικούς και αντιδημοκρατικούς δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου