Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Φράξτε αγωγούς που μολύνουν τον Ληθαίο

Η εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή, Δημήτρη Παπαθανασίου, στη χθεσινή συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής του Εργοστασίου Γάλακτος
ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΦΡΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Φίλες και φίλοι
Το «Φυσάει κόντρα για την ανατροπή» και προεκλογικά αλλά και τώρα δεν κουράστηκε να τονίζει, ότι για να λυθούν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, των γειτονιών και των χωριών του δήμου μας, απαιτείται η κινητοποίηση και η αυτοοργάνωση των πολιτών .

Χαιρετίζουμε λοιπόν τη δική σας κινητοποίηση και το κείμενο που μας παραδώσετε με τις 122 υπογραφές των συμπολιτών μας που αντιδρούν στην περιβαλλοντική επιβάρυνση του ποταμιού μας στη γειτονιά σας, μέσα από τον «αγωγό της ντροπής» αλλά κυρίως χαιρετίζουμε τον αγώνα σας να αναδείξετε και να αποκαλύψετε το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα, πού βρίσκεται δηλαδή αυτός ο αγωγός και ποια μονάδα τον τροφοδοτεί με λύματα, ώστε στη συνέχεια να καταλήξουν μολύνοντας το ποτάμι της πόλης μας.
Και, ξέρετε, αυτός ο αγωγός, ο «αγωγός της ντροπής» της γειτονιάς σας, δεν είναι ο μοναδικός στην πόλη και στο Δήμο.
Καλούμε λοιπόν με την ευκαιρία και της σημερινή σας συγκέντρωση, τους πολίτες, όπου ανακαλύψουν την ύπαρξη και «λειτουργία» παρόμοιων αγωγών, να τους αναδείξουν στη δημοσιότητα και άμεσα να τους φράξουν.
Φίλες και φίλοι
Εμείς λέμε ότι το περιβάλλον πρέπει να το διαφυλάξουμε και να το προστατεύσουμε, ακόμα και αν αυτή η φροντίδα και η προστασία θίγει την κερδοφορία μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων και παραγωγικών μονάδων, αφού εμείς υποστηρίζουμε ότι «Το περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη».
Την ίδια στιγμή που συγκεντρωνόμαστε εδώ για να καταγγείλουμε μια απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί χρόνια στη γειτονιά σας με την έντονη δυσοσμία που καθιστά αποπνικτική την αναπνοή του καθενός και που προέρχεται ακριβώς από τη διοχέτευση αυτών των λυμάτων στο Ληθαίο, με πληροφόρησαν ότι ο κ. Λιούτας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, χαρακτηρίζει τη συγκέντρωσή σας ως υποκινούμενη από σκοτεινά συμφέροντα και ισχυρίζεται ότι τα λύματα που ανακάλυψαν χθες οι συμπολίτες μας, να διαρρέουν από το συγκεκριμένο αγωγό που ανακάλυψαν, ήταν δήθεν «σαπουνάδες» .
Να απαντήσετε λοιπόν σε όλους αυτούς που ειρωνεύονται την απόφασή σας να παλέψετε για να μια καλύτερη ποιότητα ζωής ότι:
Τέρμα τα ψέματα και η αναβλητικότητα,
Τέρμα οι διαβουλεύσεις με τους «ανευθυνουπεύθυνους» .
Τέρμα η γραφειοκρατική αντιμετώπιση των ζητημάτων της δημόσιας υγείας και της προστασίας του ποτάμιου συστήματος του Δήμου μας .
Τόσα χρόνια που η δυσοσμία των λυμάτων σας αναγκάζει να κλείνεστε στα σπίτια σας, είναι αρκετά .
Ξεπερνώντας την αντίληψη του «να δούμε, να μιλήσουμε, να συναντηθούμε», άμεσα τις επόμενες ημέρες, να κατατεθεί καταγγελία από την πλευρά των κατοίκων, των 122 που υπέγραψαν το κείμενο που παραδώσατε στην Εισαγγελία Τρικάλων, αλλά και από πολύ περισσότερους της ευρύτερης περιοχής, στο Σώμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ώστε να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος και έρευνα για να αναδειχθούν οι ένοχοι του «αγωγού της ντροπής»..
Σας καλούμε αύριο να εισάγετε για συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικό ψήφισμα, ώστε σε αυτή την προσπάθειά σας να βρείτε επιτέλους συμπαραστάτη τον Δήμο .
Μόνο με αγώνα και κινητοποίηση μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία και να προασπίσουμε τα βασικά έννομα αγαθά , τον νερό , τον αέρα , τη γη .
Είναι στο χέρι σας να κερδίσετε αυτή την μάχη .
ΤΡΙΚΑΛΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου