Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μέχρι πότε θα παίζουν με τις ζωές των κατοίκων στο Κηπάκι;

Ανακοίνωση του "Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή" για τα όσα έγιναν σήμερα το πρωί στη διάβαση Κηπακίου.
Ένα μήνα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τώρα που ξεθώριασαν οι «διαβεβαιώσεις» του αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη και οι καθησυχαστικές παροτρύνσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής, τώρα που ο νεοεκλεγείς δήμαρχος ασχολείται όχι με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, αλλά με το πως θα μοιράσει τις «καρέκλες» της εξουσίας στους συνεργάτες του, τώρα βρήκαν την ευκαιρία οι εργολάβοι και η διοίκηση του ΟΣΕ συνεπικουρούμενοι από μεγάλη αστυνομική δύναμη, να απαιτήσουν το κλείσιμο της ισόπεδης διάβασης του Κηπακίου, ξεσηκώνοντας όπως ήταν φυσικό για ακόμα μία φορά τους κατοίκους, που τα δύο τελευταία χρόνια, ζουν με τον μόνιμο φόβο του αποκλεισμού τους από το υπόλοιπο πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Οι Κηπακιώτες όμως για ακόμα μία φορά βρέθηκαν στις επάλξεις, κρατώντας στα χέρια τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που δικαιώνουν και τους αγώνες τους και τα επιχειρήματά τους.
Τώρα όμως τα επιχειρήματά τους αυτά έρχονται να τα ενισχύσουν και ανεξάρτητοι υπηρεσιακοί παράγοντες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα και μάλιστα με μικρό κόστος να τοποθετηθεί ένας μηχανισμός για τη φύλαξη και των δύο διαβάσεων που να εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πτώση των προστατευτικών μπαρών και στα δύο σημεία διέλευσης των οχημάτων.
Μάλιστα αυτό ακριβώς οι κάτοικοι θα φροντίσουν σύντομα να το κατοχυρώσουν και επιστημονικά με την έκδοση τεχνικής πραγματογνωμοσύνης.
Οι εργολάβοι έκαναν πίσω για ακόμα μία φορά, τα περιπολικά της αστυνομίας που ο κάτοικοι, δεν τα βλέπουν ποτέ άλλοτε στη γειτονιά τους, παρά μόνο όταν κινητοποιούνται, αποχώρησαν, ο ΟΣΕ υπαναχώρησε έστω για λίγες ημέρες, οι εναλλασσόμενοι κάτοχοι  της τοπικής εξουσίας  έμειναν πιστοί στη λογική της αδράνειας και της ανάθεσης  και δεν φάνηκε να ασχολούνται, εξάλλου οι δημοτικές εκλογές πέρασαν.
Εμείς όμως συνεχίζουμε να ρωτάμε  και να διεκδικούμε :
Μέχρι πότε όλοι αυτοί θα παίζουν με τις ζωές των κατοίκων στο Κηπάκι;
Πότε θα δοθεί οριστική λύση σε μία απόλυτα λογική και τεχνικά εφαρμόσιμη το έτος 2014 καθολική απαίτηση εκατοντάδων ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας;
Πότε θα δικαιωθούν αμετάκλητα οι αγώνες μίας ολόκληρης γειτονιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου