Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο Δήμαρχος φυγομαχεί για το μείζον ζήτημα των κατασχέσεων!

Το πολιτικό «Βατερλώ» του Δημάρχου δεν διασώζεται ούτε από τους τακτικισμούς του Προέδρου του Δ.Σ., ούτε από τις επικοινωνιακές «θριαμβολογίες»
Ο Δήμαρχος ένα και πλέον μήνα τώρα φυγομαχεί.
Αντί να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε σε ειδική και κατεπείγουσα συνεδρίαση να συζητήσουμε το μείζον ζήτημα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων συμπολιτών μας, καταφεύγει σε θριαμβολογίες ή εκτοξεύει φραστικά πυροτεχνήματα ακόμα και σε αυτούς που τον στηρίζουν πολιτικά, όπως το κυβερνών κόμμα .
Αποφεύγει το "γήπεδο"' του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην έχει συγκληθεί για ένα ολόκληρο μήνα σε τακτική συνεδρίαση, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ αποχής από τις δημοκρατικές διαδικασίες και το ζωντανό διάλογο με τις δημοτικές παρατάξεις και τους πολίτες.

Όμως όλα έχουν ένα τέλος. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως δημοτική παράταξη να φέρουμε προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 28/1/2016 το μείζον αυτό θέμα και να το εντάξουμε στην ημερήσια διάταξη του, ώστε και να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες για αυτό το έκτρωμα που επέβαλε η δημοτική αρχή, αλλά και να αναλάβουν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τις ευθύνες τους απέναντι στην τοπική κοινωνία που ενώ καταποντίζεται από τις νεομνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της φτώχειας, της ύφεσης και της λιτότητας, την ίδια ώρα υφαρπάζονται σε χιλιάδες περιπτώσεις και τα τελευταία μικρά αποθέματα ρευστότητας λίγων δεκάδων ευρώ που χρειάζεται για να επιβιώσει .
Στις 22/1 και ώρα 10:53 π.μ. αποστείλαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου το σχετικό μας αίτημα και επιβεβαιώσαμε τη λήψη του από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου .
Με πραγματική θλίψη όμως διαπιστώσαμε ότι το αίτημα μας δεν συγκαταλέγεται τελικά στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, που εκδόθηκε τέσσερεις ώρες αργότερα (στις 15:04 μ.μ.), όπως είχε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να πράξει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. σύμφωνα με ρητή διάταξη του Κανονισμού, που απαρέγκλιτα τηρούν όλοι οι Πρόεδροι του Δ.Σ. από το 2011 μέχρι σήμερα, θέτοντας μάλιστα σε προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη τα θέματα που εισήγαγαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης .
Θλιβόμαστε πραγματικά γιατί ο σημερινός Πρόεδρος ενήργησε χρησιμοποιώντας το θεσμικό του ρόλο, παρέχοντας άμεση συνέργεια σε φθηνού επικοινωνιακού τύπου μεθοδεύσεις που δεν συνάδουν ούτε με τη θεσμική του αποστολή , ούτε με το κύρος της θέσης του .
Είναι αντιδημοκρατική η στάση του που ξεκάθαρα παραβιάζει τον κανονισμό, ενώ έχει ορισθεί πρώτος από όλους να τον διαφυλάσσει .
Ο κ. Μπάρδας έπραξε κατ' αυτόν τον τρόπο ώστε να δείξει ότι το θέμα το φέρνει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος με δική του εισήγηση , όταν μόλις χθες ο κ. Παπαστεργίου δήλωνε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «το θέμα των κατασχέσεων θεωρείται λήξαν και δεν συζητά τίποτα περαιτέρω».
Και το εισήγαγαν Δήμαρχος και Πρόεδρος το φλέγον αυτό ζήτημα για 4.218 συμπολίτες μας , στην 42η σειρά της ημερήσια διάταξης σε σύνολο 45 θεμάτων (!!!)
Επέδειξαν δηλαδή φοβερή κοινωνική ευαισθησία και πολιτική ευθιξία, προφανώς για να συζητηθεί τις μεταμεσονύκτιες ώρες ή για να αναβληθεί η συζήτησή του για ακόμα μία φορά .
Ας είναι . Ακόμα και έτσι, έστω και μετά από ένα ολόκληρο μήνα από την επιβολή των κατασχέσεων, ΣΥΡΟΝΤΑΙ στην κυριολεξία στη δημόσια πολιτική συζήτηση χωρίς να τους διασώζουν σωτήρια για αυτούς τα γνωστά επικοινωνιακά «παπαγαλάκια» και απέναντι τους βρίσκουν ολόκληρη την πληττόμενη από τις βάρβαρες πολιτικές τους κοινωνία.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου