Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ο Δήμος δεν είναι μια ακόμα τράπεζα απέναντι στην κοινωνία που πλήττεται

Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην συζήτηση του «Αρμαγεδώνα» των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων συμπολιτών μας, που επέλεξε να επιβάλει το τοπικό οικονομικό «κουαρτέτο» του Δήμου, η δημοτική αρχή βρέθηκε απομονωμένη όχι μόνο από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όχι μόνο από τη «σιωπηρή» πλειοψηφία των παρόντων αλλά και των απόντων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, αλλά και από την ίδια την τοπική κοινωνία, στα ερωτήματα της οποίας βρέθηκε να σφυρίζει για ακόμα μία φορά, αδιάφορα.
Οι εκπρόσωποι του οικονομικού διευθυντηρίου της δημοτικής αρχής και ο κ. Δήμαρχος, που ανέλαβαν να αιτιολογήσουν τη βάρβαρη και ανάλγητη επίθεση τους σε αποταμιεύσεις της τάξης των 100 και 300 ευρώ, αφού προφανώς προσωπικά ο καθένας από αυτούς έχει λύσει το πρόβλημα της καθημερινής επιβίωσης με το παραπάνω, κούνησαν το δάκτυλο στην κοινωνία, εκφέροντας σε όλες τις πτώσεις και τις κλίσεις τη λογική του επιχειρήματος της δήθεν επιβολής της νομιμότητας του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου κράτους, που κατασκεύασαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια η τρόϊκα και οι υποτελείς σε αυτήν κυβερνήσεις .

Στο βωμό αυτής της αδυσώπητης δήθεν «νομιμότητας» πρέπει σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Δημάρχου να πληρώνονται πρώτα τα πρόστιμα, τα δημοτικά τέλη και οι παράλογες προσαυξήσεις τους και μετά να μπορούν οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να εξασφαλίσουν τη καθημερινή τους διαβίωση και αξιοπρέπεια.
Και αυτή η «νομιμότητα» θα πρέπει να εξαντλείται ώστε να εισπράξει ο Δήμος Τρικκαίων χρήματα και να είναι σε θέση :
1)Να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400.000 ευρώ ώστε να υλοποιήσει το πείραμα του «οχήματος χωρίς οδηγό», στο οποίο είναι ζήτημα να εισήλθαν παραπάνω από 500 άνθρωποι τους έξι μήνες που έχει δρομολογηθεί, κονδύλιο για το οποίο έχουμε ζητήσει ως παράταξη από το Νοέμβριο αναλυτικά στοιχεία για το που διατέθηκαν αυτά τα χρήματα και η δημοτική αρχή αρνείται μέχρι σήμερα να μας χορηγήσει .
2)Να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 300.000 ευρώ ώστε να αγοράσει μία αποθήκη της ΕΑΣ Τρικάλων, δίπλα σε αυτές που ήδη έχει αγοράσει στο παρελθόν με το 1/3 του σημερινού τιμήματος και για την οποία έχει ήδη διαθέσει ως μισθωτής μέχρι σήμερα κοντά στις 150.000 ευρώ για να την ανακατασκευάσει, με σκοπό προφανώς να την αφήσει και αυτή αναξιοποίητη όπως αφήνει να ρημάζουν και αυτές που ήδη έχει αποκτήσει.
3)Να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 60.000 ευρώ ώστε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης , διαμονής και διαβίωσης σε 21 δημοτικούς υπαλλήλους για 15 ημέρες παραμονής τους στο Βερολίνο, ώστε να παρακολουθήσουν ένα σεμινάριο εντελώς άσχετο με την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους δράση στο Δήμο, προφανώς στα πλαίσια εμπέδωσης της λογικής του «πειθαρχημένου» κράτους, όπως απαίτησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Παππάς, που θέλει να επιβάλλει η κ. Μέρκελ στις εργασιακές σχέσεις και στο δημόσιο βίο της χώρας μας, στα πρότυπα της Siemens και της VolksWagen .
Οι τρεις παραπάνω περιπτώσεις και οι εφτακόσιες εξήντα χιλιάδες (760.000) ευρώ που δαπανήθηκαν, χωρίς να είναι τα μόνα παραδείγματα λανθασμένων και αναποτελεσματικών πολιτικών επιλογών της δημοτικής αρχής, εκτός του ό,τι αιωρούνται χωρίς καμία κοινωνική απεύθυνση και χωρίς να έχουν το παραμικρό ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών, κυρίως δεν αποτελούν και το καλύτερο διαχειριστικό back round, ώστε την ίδια ώρα να κουνάς επιδεικτικά το δάκτυλο της «εντιμότητας» και της αστικοαναθρεμμένης «νομιμότητας» σου απέναντι στην κοινωνία που πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές σου.
Και ειδικά όταν προχωράς σε κατασχέσεις ακόμα και για 1,30 ευρώ (!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου