Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Μας προξενεί ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες της ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή επικέντρωσε την προσπάθειά της να συλλέξει δήθεν ανείσπρακτες οφειλές, ξεκινώντας από τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και ειδικότερα από αυτά που χρησιμοποιούν για την κάλυψη των αναγκών τους, τα δημοτικά κλειστά γυμναστήρια.
Μας προξενεί ιδιαίτερο επίσης προβληματισμό ότι κλήθηκαν εκπρόσωποι αυτών των σωματείων σε σύσκεψη με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες , όχι για να συζητηθούν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια οι αθλητικές δημοτικές δομές της πόλης μας, όπως η έλλειψη θέρμανσης, κλιματισμού, παροχής ζεστού νερού και καθαριότητας στα κλειστά μας γυμναστήρια, αλλά το πώς θα προχωρήσουν αυτά τα ερασιτεχνικά σωματεία που υπερασπίζονται, χρόνια τώρα , με «νύχια και με δόντια» τον πραγματικό και μαζικό αθλητισμό του τόπου μας, στην άμεση καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών, ως οικονομικό «αντάλλαγμα» για τη χρήση τους.

Ειδικά ο προβληματισμός μας αυξάνει, όταν πληροφορούμαστε ότι με αφορμή την έναρξη της αθλητικής χρονιάς εμμέσως πλην σαφώς, διαμηνύθηκε στα σωματεία αυτά, ότι αν δεν προχωρήσουν σε άμεση διευθέτηση και «ρύθμιση» των δήθεν «οφειλών» τους, δεν θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν για την κάλυψη των αναγκών τους (τμήματα ακαδημιών, διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων πρωταθλημάτων) τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν χρόνια και ότι για να γίνει αυτό και την τρέχουσα περίοδο, θα πρέπει να συνυπογράψουν από τώρα συμφωνητικά καταβολής μισθώματος για τη μελλοντική τους χρήση .

Να θυμίσουμε στη δημοτική αρχή και στις αρμόδιες αντιδημάρχους που συγκάλεσαν με αυτό το περιεχόμενο δυστυχώς, τη χθεσινή σύσκεψη, ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν αποτελούν ιδιοκτησία καμιάς δημοτικής αρχής.

Αποτελούν κατάκτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, του συνόλου των πολιτών, οι οποίοι και ουσιαστικά χρηματοδοτούν τη λειτουργία τους, μέσα από την κάθε δίμηνο καταβολή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.

Να θυμίσουμε ότι δημιουργήθηκαν ακριβώς για να καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για την εξυπηρέτηση του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού , όπως αυτός υλοποιείται από τη δράση και τη λειτουργία αυτών ακριβώς των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων .

Να θυμίσουμε επίσης ότι η επιβολή των δήθεν βεβαιωθέντων χρηματικών ποσών που αποφασίσθηκαν στο παρελθόν από την απερχόμενη πλειοψηφία του Δ.Σ. του νομικού προσώπου του «Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ενός νομικού προσώπου δηλαδή που πριν από ένα χρόνο περίπου έπαυσε να λειτουργεί, δεν επικυρώθηκε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην ουσία υπήρχαν διαβεβαιώσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής με τις οποίες όλες οι δημοτικές παρατάξεις είχαμε συνταχθεί, ότι η υλοποίηση αυτής της απόφασης τελικά δεν θα πραγματοποιούνταν.

Στην κατεύθυνση αυτή και για την άρση κάθε νομικού κωλύματος που τυπικά επικαλείται η δημοτική αρχή, στην επόμενη κιόλας τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καταθέσουμε προς έγκριση σχέδιο απόφασης σύμφωνα με το οποίο θα ακυρώνονται όλες οι αποφάσεις του «Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» με τις οποίες βεβαιώνεται καταβολή μισθώματος προς το Δήμο εκ μέρους των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που κάνουν χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ποιοι εννοούν πραγματικά ότι στηρίζουν τον πραγματικό αθλητισμό και ποιοι αποβλέπουν στη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων μόνο από τους οικονομικά ισχυρούς .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου