Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αυτές τις μέρες του Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο : «Ποτέ ξανά Φασισμός».
Συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις, ανένταχτοι αγωνιστές και αντιφασιστικές κινήσεις, οικοδομούμε ένα ευρύ και δυναμικό Αντιφασιστικό Κίνημα και στην πόλη μας, στις γειτονιές της, στις πλατείες της, στους δρόμους της, με σειρά δράσεων, πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη ώστε να διατρανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη νεοναζιστική απειλή.

Καλούμε κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα πολίτη των Τρικάλων να αγωνιστεί μαζί μας γιατί οι απόγονοι του Χίτλερ, οι καλύτεροι συνεργάτες της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, οι συνομιλητές των συνεργατών του Σαμαρά δεν χωράνε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στην πόλη μας .
Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φασίστες πάνε χέρι – χέρι με την βία και την καταστολή που χρειάζεται για να εφαρμοστούν τα μνημόνια, τα μέτρα της κυβέρνησης, της τρόϊκα και του ΔΝΤ.
Από την άλλη όμως δεν μας πείθει και ο όψιμος και υποκριτικός «αντιφασισμός» της κυβέρνησης που εδράζεται στη θεωρία των δύο άκρων.
Την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να την δώσει η λαϊκή κινητοποίηση, το αντιφασιστικό κίνημα. Μέσα από τις παρεμβάσεις μας, τον πολιτισμό, την παιδεία παλεύουμε για να μην αφήσουμε έδαφος στη φασιστική ιδεολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου