Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Κάνοντας χρήση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη φέρει στην συνεδρίαση της 23ης Σεπτέμβρη 2014 για συζήτηση και ψήφιση , σχέδιο απόφασης με το εξής αντικείμενο και περιεχόμενο :
Σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 104/31-10-2011 απόφαση που λήφθηκε στην υπ` αριθμ. 13/2011 έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» , όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ` αριθμ. 140/21-12-2011 απόφαση που λήφθηκε στην υπ` αριθμ. 16/2011 κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδίου ως άνω οργανισμού αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία ότι :

Οι αθλητικοί σύλλογοι που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο (τέρμα Κατσιμήδου), το Δημοτικό Στάδιο , το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάρας και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πυργετού, από Δευτέρα έως και Παρασκευή να πληρώνουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» για τη χρήση του συμμετέχοντας στις λειτουργικές δαπάνες το ποσό των 100 ευρώ το χρόνο για κάθε προπονητική ώρα με βάση τον αριθμό των ωρών ανά εβδομάδα. Επίσης ότι οι Ακαδημίες των αθλητικών συλλόγων που χρησιμοποιούν τους προαναφερόμενους αθλητικούς χώρους Σάββατο και Κυριακή να πληρώνουν για τη χρήση συμμετέχοντας στις λειτουργικές δαπάνες το ποσό των 100 ευρώ. Ανάλογη πρόβλεψη υφίσταται και για τη χρήση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και αποφασίσθηκε χρέωση 80 ευρώ για κάθε ωροδιαδρομή για κάθε προπονητική ώρα με βάση τον αριθμό των ωρών ανά εβδομάδα.

Επίσης σύμφωνα με την υπ` αριθμ. 180/16-10-2013 απόφαση που λήφθηκε στην υπ` αριθμ. 20/2013 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» 180/2013 απόφαση, εγκρίθηκαν τα παράβολα τέλεσης αγώνων ακόμα και για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, ακόμα και για αυτά που δεν διατηρούν τμήματα σε εθνικές κατηγορίες , όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται.

Επειδή θεωρούμε ότι τα αθλητικά σωματεία (καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, ενόργανης γυμναστικής , πάλης , κολύμβησης) και ιδίως αυτά που δεν συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών με επαγγελματική υποδομή , διέρχονται μια βαθιά οικονομική κρίση , ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης περιοριστικής πολιτικής που ασκείται και στον αθλητισμό.

Επειδή θα πρέπει άμεσα να συζητηθούν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια οι αθλητικές δημοτικές δομές της πόλης μας, όπως η έλλειψη θέρμανσης, κλιματισμού, παροχής ζεστού νερού και καθαριότητας στα κλειστά μας γυμναστήρια, αλλά και το πώς θα ενισχύσουμε αυτά τα ερασιτεχνικά σωματεία που υπερασπίζονται, χρόνια τώρα , με «νύχια και με δόντια» τον πραγματικό και μαζικό αθλητισμό του τόπου μας.

Επειδή οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αποτελούν κατάκτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, του συνόλου των πολιτών, οι οποίοι και ουσιαστικά χρηματοδοτούν τη λειτουργία τους, μέσα από την κάθε δίμηνο καταβολή των ανταποδοτικών δημοτικών τελών.

Επειδή αυτές οι εγκαταστάσεις , τα γυμναστήρια , τα κολυμβητήρια , τα γήπεδα ποδοσφαίρου ,οι υποδομές γενικότερα δημιουργήθηκαν ακριβώς για να καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για την εξυπηρέτηση του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως αυτός υλοποιείται από τη δράση και τη λειτουργία αυτών ακριβώς των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων .

Επειδή η επιβολή των δήθεν βεβαιωθέντων χρηματικών ποσών που αποφασίσθηκαν στο παρελθόν από την απερχόμενη πλειοψηφία του Δ.Σ. του νομικού προσώπου του «Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α. ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», ενός νομικού προσώπου δηλαδή που πριν από ένα χρόνο περίπου έπαυσε να λειτουργεί, δεν επικυρώθηκε ποτέ από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην ουσία υπήρχαν διαβεβαιώσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής με τις οποίες όλες οι δημοτικές παρατάξεις είχαμε συνταχθεί, ότι η υλοποίηση αυτής της απόφασης τελικά δεν θα πραγματοποιούνταν.

Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, να αποφασίσει την ακύρωση και την κατάργηση όλων των προαναφερόμενων αποφάσεων του Δ.Σ. του πρώην Ο.Α.Π.Κ.Φ.Α του Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», που αφορούν αθλητικά σωματεία τμήματα των οποίων δεν αγωνίζονται σε εθνική κατηγορία με επαγγελματικές υποδομές, ώστε να διαγραφούν οι μέχρι σήμερα , οικονομικές υπέρ του Δήμου οφειλές, αλλά και να μην δημιουργηθούν νέες , ως ελάχιστη συμβολή στην προσπάθεια που διεξάγουν οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας.

   ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

                                     ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
           ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΕΥΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου