Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σφραγίζοντας τη νίκη, γιορτάζοντας την ανατροπή (Φώτο)



Αν επρόκειτο για έναν εκ των εκλεκτών του τοπικού κατεστημένου υποψήφιο δήμαρχο και όχι για τον Δημήτρη Παπαθανασίου, η κεντρική ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», που ταρακούνησε με τον παλμό, τη μαζικότητα και το δυναμισμό της την πόλη των Τρικάλων το βράδυ της Πέμπτης 15 Μάη στην Ασκληπιού, στο ύψος του Δημαρχείου, θα χαρακτηρίζονταν τουλάχιστον...
«σεισμός» από τα τοπικά εκδοτικά συγκροτήματα που τους προμοτάρουν: και παραδόξως, δε θα ήταν – μόνο σε τούτη την περίπτωση! – υπερβολή ο χαρακτηρισμός αυτός. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν τα μήντια του κατεστημένου, εκείνα που – σε αγαστή συνεργασία με την ελίτ της πόλης – κόβουν και ράβουν την κάθε προεκλογική περίοδο στα μέτρα των οικονομικά ισχυρότερων υποψηφίων, να χαρακτηρίσουν την τόσο εντυπωσιακή, τόσο μαζική, τόσο δυναμική, τόσο... αυθάδικη προσέλευση των μη προνομιούχων πολιτών σε ένα χώρο ανοιχτό, εκτεθειμένο στα βλέμματα των «πατερούληδων»;
     «Σεισμός»; Δε θα επιλέγαμε αυτή τη λέξη. «Λαοθάλασσα»; Πολύ παρωχημένο, αφήστε που... κάπως έτσι «βαφτίζουν» συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα τις θλιβερές μαζώξεις επισήμων και «υπόχρεων» οπαδών σε στεγασμένους, ασφαλείς χώρους όπως το Πνευματικό Κέντρο της πόλης στις συγκεντρώσεις των εκλεκτών της εν Τρικάλοις ελίτ υποψηφίων. Καμιά απ' αυτές τις τόσο φθαρμένες έννοιες δε θα χρησιμοποιήσουμε προσπαθώντας να περιγράψουμε (σε κείνους που δεν μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι εκεί) την κεντρική εκδήλωση του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στην καρδιά της πόλης των Τρικάλων.
     Θα πούμε απλά πως ήταν μια συγκέντρωση μαζική. Ή μάλλον... ΠΟΛΥ μαζική. Πως είχε παλμό. Και δυναμισμό. Και ενθουσιασμό. Και κέφι. Και έντονο πολιτικό και ταξικό χρώμα. Κι άρωμα γιορτής. Πώς είχε δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που κανένας έμμισθος «επικοινωνιολόγος» δεν μπορεί να προσδώσει σε μια συγκέντρωση που στήνουν οι μηχανισμοί των μνημονιακών βουλευτικών γραφείων.
     Θα πούμε ακόμη πως σφράγισε τη νίκη του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ». Και τη σφράγισε, γιατί, πέραν της μαζικότητας και του παλμού, σηματοδοτούσε ελπίδα. Αυτή, την καλά φυλαγμένη στο κουτί της Πανδώρας, που τέσσερα χρόνια μνημονίου και μονταζιέρας και 25 χρόνια «mega-λων» καναλιών (ή, των τοπικών αντιστοίχων τους) δεν κατάφεραν να ξεριζώσουν. Και πίστη. Πίστη στη νίκη και την μεγάλη, ριζοσπαστική ανατροπή στο Δήμο Τρικκαίων. Και θ' αφήσουμε το φωτογραφικό μας υλικό να περιγράψει αυτά που τα προσκολλημένα, γαντζωμένα στην τοπική ελίτ εκδοτικά συγκροτήματα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα προσπαθούν, γεμάτα πανικό, να κρύψουν απ' τα μάτια των Τρικαλινών.
     Η εκδήλωση, ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, με την οικονομολόγο και επιστημονική συνεργάτη στο Ίδρυμα «Νίκος Πουλαντζάς» Έλενα Παπαδοπούλου να αναλαμβάνει το ρόλο του συντονιστή. Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Χρήστος Σιμορέλης που έστειλε το μήνυμα της νίκης στις επερχόμενες εκλογές της 18ης και της 25ης του Μάη τονίζοντας πως «φυσάει κόντρα στα Τρίκαλα» και δείχνοντας παράλληλα προς το Δημαρχείο της πόλης, και τον ακολούθησε ο βουλευτής Β’ Αθήνας και Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο τελευταίος, ξεκαθάρισε πως οι εκλογές της 18ης και της 25ης Μάη θα φέρουν τη μεγάλη ανατροπή τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, και εξέφρασε τη βεβαιότητά του για μια πολύ μεγάλη νίκη των δυνάμεων που στηρίζει η ριζοσπαστική αριστερά: μια νίκη που θα έχει ως άμεσο επακόλουθο να αναγκάσει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να προσφύγει στις κάλπες.
     Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Παπαθανασίου κάλεσε κατ' αρχάς τους πολίτες να στηρίξουν  τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και τον υποψήφιο δήμαρχο του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» γιατί «δεν προσπάθησαν να σας κλέψουν τη ψήφο, δεν προσπάθησαν να σας κοροϊδέψουν, δεν σας υποσχέθηκαν ψεύτικη ανάπτυξη, δεν χρησιμοποίησαν το ρουσφέτι. Γιατί ξέρετε, το γνωρίζουν και οι αντίπαλοί μας αυτό, ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τέτοιες μεθόδους. Και αυτό δεν είναι μια απλή υπόσχεση, είναι η ηθική μας δέσμευση προς όλους και όλες. Είναι η δέσμευσή μας απέναντί σας αλλά κυρίως απέναντι στους εαυτούς μας!!!».
     Αναφερόμενος στην ολοκληρωμένη πρόταση της παράταξης για το Δήμο Τρικκαίων, τόνισε πως «για να γίνουν πραγματικότητα όλα τα παραπάνω χρειαζόμαστε όχι απλά τη ψήφο των πολιτών αλλά την καθημερινή συμμετοχή τους στις αποφάσεις και στη διαχείριση του Δήμου» και, κάνοντας λόγο για την ολοκλήρωση μιας «παράξενης και ενδιαφέρουσας» προεκλογικής περιόδου, επιτέθηκε στους «επί δεκαετίες, εκλεκτούς των πολιτικών γραφείων, των σκληρών κομματικών μεθοδεύσεων και των οικογενειακών κληρονομιών» διεκδικητές του Δήμου, που «ήταν αραχτοί 4 χρόνια τώρα, που η κοινωνία μάτωνε, που δεν διέκοψαν το άραγμά τους ούτε μια στιγμή για να βρεθούν σε μια κινητοποίηση, στην παραμικρή διαμαρτυρία» μα «αντιθέτως χλευάζαν εμάς που τρώγαμε τα δακρυγόνα και την καταστολή, απέναντι στα μνημόνια και στον κοινωνικό ορυμαγδό, όταν δεν καλούσαν οι ίδιοι τα ΜΑΤ».
     Χαρακτηρίζοντας  «ντροπή για την πόλη και “μαύρη” σελίδα την αποστολή ΜΑΤ κατά εργαζομένων του Δήμου» κορύφωσε την επίθεσή του καλώντας τους πολίτες σε συστράτευση ώστε «να ηττηθούν αυτοί που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, οι “εκλεκτοί” των πολιτικών και κομματικών γραφείων και οι οικογενειακοί κληρονόμοι, οι αμέτοχοι στο δράμα της κοινωνίας που χλευάζουν όσους υποστηρίζουν, όσους αγωνίζονται για μια δίκαιη κοινωνία με την ανατροπή της φτώχειας και της μιζέριας των πολιτών και θέλουν να βλέπουν τους πολίτες αφ΄ υψηλού» και στη συνέχεια, κλείνοντας, παρουσίασε έναν προς έναν τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της νίκης και της ανατροπής «στο Δήμο, στην κυβέρνηση, παντού!»





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου