Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και πως προκύπτουν...Καθώς δεν τους φέρνει ο πελαργός…

Ο χαρακτήρας των εκλογών στον Δήμο Τρικκαίων και ο «διμέτωπος» σε Λάππα και Παπαστεργίου, είχαν ξεχωριστή θέση στην κριτική της «Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή». 

Ο Δημ. Σαριγγαλάς ανέφερε τα σημεία αντιπαράθεσης, τα οποία είναι:
Οι εκλογές στο Δήμο Τρικκαίων
Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και με εξαίρεση έναν πολύ στενό κύκλο ανθρώπων που συμμετέχουν στις όποιες διαδικασίες των παρατάξεων, ο ευρύτερος κόσμος το αντιλήφθηκε γιατί μετά από πολλά χρόνια είδε να βάφονται παγκάκια και να εξωραΐζονται πλατείες.
Αν οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν απλά θέμα διαχείρισης κάποιων προβλημάτων –μικρών ή και μεγαλύτερων- τότε ίσως να μην υπήρχε λόγος να τις κάνουμε. Θα επιλέγαμε απλά κάποιους «καλούς τεχνοκράτες» για να μας δώσουν τις απαραίτητες λύσεις. Οι εκλογές όμως και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολιτικές γιατί ακόμα και για θέματα που άπτονται της καθημερινότητας –όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ή η διαχείριση του νερού- χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις.
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και πως προκύπτουν
Καθώς δεν τους φέρνει ο πελαργός…


Ο κ. Λάππας αφού διένυσε κάμποσες δεκαετίες ως ευνοούμενος των πλέον αποκρουστικών –ειδικά σήμερα- κομματικών θερμοκηπίων, αφού αναρριχήθηκε χάρις στα κομματικά χρίσματα, τη συνεργασία με αλήστου μνήμης πολιτικά γραφεία και τη συνεργασία με άτομα που αποτελούν τον ορισμό του πελατειακού αίσχους, ανακάλυψε αίφνης το τέλος του «παλιού», ενδύεται την original αυτοδιοικητική στολή και αναδεικνύει τον «ανεξάρτητο» που τόσα χρόνια έκρυβε μέσα του και αυτοανακηρύσσεται σε σωτήρα του τόπου.

Στο δημόσιο απολογισμό του, πριν λίγες ημέρες, διαπιστώνει –κάπως όψιμα- ότι: «η λύση βρίσκεται στην ανάδυση της αλληλεγγύης απέναντι στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, απέναντι στη Μερκιαβελλική λιτότητα», ενώ πιο κάτω αναρωτιέται: «Πόσο αυτοδιοικητικά είναι κεντρικά πολιτικά διακυβεύματα, όπως η προσπάθεια εγκλωβισμού της Αυτοδιοίκησης στο θνησιγενές δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο;». Ο αντινεοφιλελευθερισμός του κ. Λάππα εξαντλείται σε ρητορικά ερωτήματα με τα οποία θέλει να αποφύγει το πραγματικό ερώτημα. Μπορεί να υπάρξει τοπική αυτοδιοίκηση με τα μνημόνια και την «Μερκιαβελλική» λιτότητα;

Η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο κ. Λάππας ως δήμαρχος εφάρμοσαν πλήρως τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ως εντολοδόχοι των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Το περιβόητο οικονομικό συμμάζεμα του Δήμου που μας παρουσίασε, στηρίχθηκε ακριβώς πάνω στις μνημονιακές πολιτικές, στις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων και συμβασιούχων, στο πετσόκομμα των μισθών, την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων και στην έκτακτη χρηματοδότηση για την αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων σε ιδιώτες.

Το δε «οικονομικό συμμάζεμα» και τα «καλά νέα» για την ανάπτυξη του Δήμου, μοιάζουν απελπιστικά με το «πρωτογενές πλεόνασμα» και το «τέλος των μνημονίων» που διακηρύττει η κυβέρνηση αλλά παραπέμπονται για μετά τις εκλογές.

Από την άλλη μεριά έχουμε να αντιμετωπίσουμε την δήθεν ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Παπαστεργίου. Μια υποψηφιότητα που μοιάζει σαν illustration εξώφυλλο life style περιοδικού. Ο κ. Παπαστεργίου μάζεψε μερικούς κολλητούς και κάμποσους επαγγελματικά εξαρτημένους, αξιοποιεί το γεγονός ότι έχει «άριστες σχέσεις» με τα Μέσα Ενημέρωσης, πήρε υπό μάλης την οικογενειακή παράδοση –με τις απορρέουσες εξαρτήσεις και γνωριμίες- και με απαραίτητο αξεσουάρ το απολιτίκ, life style στυλάκι σε συνδυασμό με έναν επαρχιώτικο μπερλουσκονισμό, αυτοαναγορεύθηκε ο επόμενος σωτήρας του τόπου, ο εκφραστής του «νέου» και της «καινοτομίας»

· Πόσο ανεξάρτητος είναι ο κ. Παπαστεργίου από την Ν.Δ.;
· Γιατί προσπαθεί να κρύψει την πολιτική του ταυτότητα και ιδεολογία;
· Πως συμβιβάζεται η ανεξαρτησία του κ. Παπαστεργίου με την στήριξη από το κόμμα των Αν.Ελ. ενός κόμματος με εθνικιστικό, ρατσιστικό και ταυτόχρονα αντιμνημονιακό λόγο;
· Αληθεύουν οι πληροφορίες μας ότι –ειδικά στην περιφέρεια- το ψηφοδέλτιό του στελεχώνουν ψηφοφόροι και μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής; Ποια είναι η θέση του για το νεοναζιστικό μόρφωμα; Το απολιτίκ στυλάκι, του επιτρέπει να πάρει θέση;

Ο κ. Παπαστεργίου εκτός από το να φωτογραφίζεται σε δημόσιες συναντήσεις που παρουσιάζει το όραμά του για το δήμο, θα πρέπει να μας απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και σε μερικά ακόμη όπως:

· για τη διαχείριση του δήμου Τρικκαίων, ως δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, επί δημαρχίας του κ. Ταμήλου.
· για το αν συμμετείχε στη διόγκωση του φαινομένου των πελατειακών σχέσεων χρησιμοποιώντας τα παραπάνω αξιώματα
· Θα πρέπει πολύ περισσότερο να μας πει ποια ήταν η θέση του, πότε και με ποιο τρόπο στάθηκε δίπλα στον τρικαλινό λαό στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.
· Θα πρέπει τέλος να μας παρουσιάσει εκτός από θολά οράματα διαχείρισης της φτώχειας, την πολιτική που θα ακολουθήσει στα σημαντικά θέματα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν όπως η ανεργία, η ανασφάλεια, η αδυναμία να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.

Το πάζλ των παρατάξεων που θα συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές αναμένουμε να συμπληρωθεί από υποψήφιους που έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να είναι δήμαρχοι, όπως ο κ. Χατζηγάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου