Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η «σφαγή» και το «παραμύθι» του κ. Λάππα

Με τη φράση: «Θα τους “σφάξεις” όλους απόψε κ. Σπανέ; Άσε να “σφάξει” και κανένα ο Δήμαρχος …» υποδέχθηκε – απευθυνόμενος με τον χαρακτηριστικό ειρωνικό του τρόπο στον αντιδήμαρχό του και αναλαμβάνοντας ο ίδιος να απαντήσει στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Έφη Ζαρίφη – ο «πρώτος πολίτης του Δήμου» το εύλογο ερώτημα που τέθηκε από το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και που ταλανίζει εφτά τουλάχιστον συμπολίτες μας, οι οποίοι αξιολογήθηκαν και πέτυχαν σε διαγωνισμό πρόσληψης με κριτήρια ΑΣΕΠ με βάση την υπ` αριθμ. 158/19-1-2011 απόφαση του Α` τμήματος του ανώτατου συμβουλίου προσωπικού, αλλά δυστυχώς ουδέποτε προσλήφθηκαν από τη Δημοτική Αρχή στα τρία χρόνια που παρήλθαν από τότε.
Ο κ. Λάππας κρυπτόμενος για ακόμα μία φορά πίσω από τις μνημονιακές επιταγές που όχι μόνο υιοθέτησε, αλλά και τις οποίες επικαλούνταν από τότε που ο ΓΑΠ στο Καστελόριζο τις παρουσίασε στον ελληνικό λαό, συνελήφθη όμως στην προσπάθειά του να «σφάξει» την κ. Ζαρίφη «αδιάβαστος» και μάλλον ο ίδιος «πετσοκόπηκε».
Και αυτό συνέβη γιατί απαντώντας ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν προσλήφθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου επειδή δήθεν ο διορισμός τους δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπέπεσε σε μέγα ολίσθημα και γκάφα ολκής.

Σήμερα λοιπόν ο κ. Λάππας όταν θα πάει στο γραφείο του στο Δημαρχείο, θα βρει αντίγραφα που θα του έχουμε στείλει, όχι μόνο της απόφασης του ΑΣΕΠ που παραπάνω μνημονεύουμε, αλλά και αντίγραφο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στην οποία δημοσιεύεται ο Πίνακας Διοριστέων (ΦΕΚ: 361/3-8-2011) με τα ονόματα των εφτά, υπό πρόσληψη στο Δήμο, εργαζόμενων για την τύχη των διορισμών των οποίων ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί η Έφη Ζαρίφη και η δημοτική μας παράταξη.

Και το σημαντικότερο ξέχασε να το πει ο κ. Λάππας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι δηλαδή η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην πρόσληψη των παραπάνω εργαζόμενων των οποίων οι ειδικότητες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου μας, όπως χειριστής μηχανημάτων έργων, μηχανοτεχνίτες αυτοκινήτων, ηλεκτροσυγκολλητές με συνθήκες και όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας, μόνο και μόνο για να «καλύπτει» την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών με 2μηνες και 5μηνες συμβάσεις ομηρείας των συνειδήσεων, εξυπηρετώντας με τη διαιώνιση αυτού του πελατειακού αίσχους τις κυβερνητικές νεοφιλελεύθερες επιλογές που στοχεύουν στον περιορισμό των πραγματικών θέσεων εργασίας.

Με άλλα λόγια για να παίζει παιγνίδια στις πλάτες φτωχών μεροκαματιάρηδων ανθρώπων. Και - για να μην ξεχνιόμαστε! – με πρόφαση την έλλειψη εξειδικευμένου υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου, γίνονται στη συνέχεια και οι αναθέσεις σε ιδιώτες εργολάβους με τα γνωστά αποτελέσματα.

Όλα όμως τα «παραμύθια» έχουν και ένα τέλος .

Και δυστυχώς για τη σημερινή δημοτική πλειοψηφία, το δικό της «παραμύθι» δεν θα έχει happy end.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου