Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Με τα κινήματα η «αυτοδιοίκηση αριστερά»

Ο ρόλος των κινημάτων στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναδείχθηκε ως αναγκαιότητα στην εκδήλωση «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Αριστερά», που διοργανώθηκε το απόγευμα στα Τρίκαλα.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημ. Παπαθανασίου, και η υποψήφια περιφερειάρχισσα, Ηρώ Διώτη, ως κύριοι ομιλητές, έθεσαν το βασικό αυτό θέμα, ως προτεραιότητα.
Η κα Διώτη έκανε έναν παραλληλισμό με τα κινήματα στη λατινική Αμερική, καταλήγοντας στο ότι η καθημερινότητα είναι μια πρώτη προτεραιότητα. Επίσης, ανέφερε ότι αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει χρήση προγραμμάτων στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, μπορεί να παραχωρήσει χώρους και κτήρια, για την έκφραση της νεολαίας.

Ο κ. Παπαθανασίου έφερε ως παράδειγμα την έναρξη δημιουργίας της παράταξης «Φυσάει Κόντρα», με την ποδηλατάδα και την κατάληξή της στην «πλατεία ΚΤΕΛ», ενάντια στα σχέδια της τότε Δημαρχίας Ταμήλου, για κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.
Και ουσιαστικά, με αυτό επιχειρηματολόγησε στην παρόμοια άποψη, ότι η «διάχυση» των κινημάτων στην κοινωνία και αντιστρόφως, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αριστερή πολιτική και στην αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, αναφερόμενος στο «τρίγωνο» χρήμα – ενημέρωση – πολιτική (και πολιτικοί) σημείωσε ότι η δημοσιογραφία πρέπει να επιστρέψει στον κανονικό της ρόλο. Και για τον λόγο αυτό, πρότεινε – ανακοίνωσε τη δημιουργία δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, μέσα από τις συχνότητες του οποίου, θα μπορεί να προωθείται η ανάδειξη προβλημάτων. Και αυτό, το χαρακτήρισε ως «ένα μικρό παράδειγμα, για το πώς μπορεί να πάει ο Δήμος, Αριστερά». Δηλαδή «με ανατροπές και ρήξεις», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του, για νίκη του «Φυσάει Κόντρα» στις εκλογές. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις, καθώς και διάλογος, για ζητήματα της αυτοδιοίκησης.
trikkipress.gr

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών:

Ηρώ Διώτη
Για να μιλήσουμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την Αριστερά και το ρόλο των κινημάτων, νεολαιίστικων και άλλων, μπορούμε να αντλήσουμε και από κάποια ιστορικά παραδείγματα. Θα’ θελα για πολύ λίγο να αναφερθώ σε ένα. Σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής προέκυψαν προοδευτικές, λαϊκές κυβερνήσεις μετά από πολλά χρόνια οργάνωσης του κινήματος και των κοινωνικών κινημάτων, κινημάτων γειτονιάς κ.ο.κ. Πολλά από αυτά τα κινήματα γιγαντώθηκαν- όπως το κίνημα των ανέργων και το κίνημα των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων στην Αργεντινή, το κίνημα των «χωρίς γη» στη Βραζιλία, το ιθαγενικό κίνημα στη Βολιβία και άλλα. Τα κινήματα αυτά με τη μαχητικότητά τους, τις διεκδικήσεις τους για μια καλύτερη ζωή, την οριζόντια οργάνωσή τους και την άμεση δημοκρατία, τη βαθιά αφοσίωση τους στην αξία της συμμετοχής στα κοινά και στην αξία της αλληλεγγύης, κατάφεραν να επιβάλλουν μέχρι και κυβερνήσεις.

Προφανώς άλλο η Λατινική Αμερική, άλλο η Ευρώπη άλλο η Ελλάδα αλλά κάνω αυτή την εισαγωγή για να πω από την αρχή ότι, από όλα όσα έχουμε ως εμπειρία εμείς, και από όλα όσα ξέρουμε από τη διεθνή εμπειρία οι τοπικές αντιστάσεις και οι κοινωνικοί αγώνες άλλαξαν τα πράγματα σε πολλές ιστορικές στιγμές και χώρες. Φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η δική μας, για να μην ξεχνάμε και τις πλατείες και τα εκατομμύρια κόσμου που κινητοποιήθηκαν στο μεσοπρόθεσμο και αποσταθεροποίησαν σημαντικά τις τότε κυβερνήσεις.

Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά λέει ένα σύνθημα. Άρα η «Τοπική Αυτοδιοίκηση Αριστερά» που λέει ο τίτλος της εκδήλωσης σημαίνει για μας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει με τους αγώνες των ανθρώπων και των κινημάτων για ένα καλύτερο αύριο. Η Αριστερά ήταν πάντα μέρος των αγώνων αυτών. Άρα η συνάρθρωση των πολιτών με την Αριστερά μέσα σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο που θα βάζει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων, είναι η απάντηση και για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την περιφέρεια και για την κυβέρνηση, ειδικά τώρα, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης.

Σήμερα, δε ζούμε υπό κανονικές συνθήκες. Από την στιγμή που στη χώρα επιβλήθηκαν μνημόνια και τοποτηρητές εκ μέρους δανειστών και τραπεζών, η κατάσταση για τους ανθρώπους χειροτέρευσε με γεωμετρική πρόοδο. Βεβαίως δεν χειροτέρευσε για όλους γιατί από την αρχή το σχέδιο ΔΕΝ ήταν να μειώσουν τα κέρδη από τους έχοντες και κατέχοντες αλλά να τα αυξήσουν, μέσω των μέτρων που επέβαλλαν σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, μικρομεσαίους. Θέλησαν δηλαδή να πάρουν -και εν μέρει τα κατάφεραν- τον κοινωνικό πλούτο και τα δημόσια αγαθά προς όφελος των λίγων, πάντα με το πρόσχημα των μνημονίων και των δανεικών που χρωστάνε αυτοί, και όχι εμείς. Ζούμε λοιπόν σε μια συνθήκη βαθιάς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτισμικής αλλά ζούμε και σε μια πολεμική μνημονιακή συνθήκη. Μπορεί ο πόλεμος να μη διεξάγεται με όπλα αλλά είναι ένας πόλεμος οικονομικός και κοινωνικός. Τόσες απώλειες εισοδημάτων και τόση ύφεση, όπως και οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται, δεν έχουν υπάρξει παρά μόνο σε συνθήκες πολέμων.

Πολύ περιληπτικά αυτός είναι και ο λόγος που εμείς επιμένουμε ότι αυτές οι εκλογές είναι πιο πολιτικές από ποτέ. Τόσο οι Δημοτικές όσο και οι Περιφερειακές εκλογές. Πρέπει να ανατραπεί μια συνολική πολιτική αρχίζοντας από κάτω και πηγαίνοντας προς τα πάνω. Βεβαίως πάντα υπάρχουν και τοπικά χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη τους όταν ψηφίζουν και πολύ καλά κάνουν. Εμείς όμως σήμερα συζητάμε το ρόλο των κινημάτων τοπικά, και τη συμβολή τους στην ανατροπή των μνημονίων, καθώς και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με κέντρο την Αριστερά.

Μια πρώτη προτεραιότητα κατά τη γνώμη μου είναι η καθημερινότητα. Η καθημερινότητα είναι άρρηκτα δεμένη με το εισόδημα, τις κοινωνικές υποδομές και τον ελεύθερο χρόνο που ειδικά στις μέρες μας μοιάζει με είδος πολυτελείας. Τι να τον κάνεις εξάλλου αν δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις δημιουργικά; Άρα προέχουν οι προσπάθειες και οι αγώνες να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η διάλυση υγείας και παιδείας, τοπικά μιλώντας, και με ταυτόχρονη στήριξη χώρων αντίστασης και δημιουργίας, μιας και αυτό απαντά σε πολλαπλές ανάγκες, και είναι και ανάχωμα στον φασισμό. Προφανώς τα κεντρικά ζητήματα, όπως ανεργία, παιδεία, υγεία, για να λυθούν απαιτούν άλλη κυβέρνηση αλλά όμως υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν τοπικά αν υπάρχει η πολιτική βούληση. Πρώτα απ’ όλα δήμαρχοι και περιφερειάρχες οφείλουν να αντισταθούν με κάθε τρόπο σε αυτές τις πολιτικές που επιβάλλουν φτώχεια στον τόπο τους, και όχι να υποκύπτουν στις κεντρικές πολιτικές με την δικαιολογία ότι τηρούν τους νόμους. Και όχι μόνο να αντισταθούν αλλά να βοηθήσουν στην οργάνωση των αντιστάσεων των ανθρώπων και να παλέψουν μαζί τους. Να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε τα τοπικά κινήματα να ενδυναμωθούν και να έχουν ζωτικό χώρο ανάπτυξης ώστε να πιέσουν κι αυτά με τη σειρά τους. Εννοείται πως η αυτονομία αυτών των κινημάτων πρέπει να είναι δεδομένη, αυτό όμως δεν αναιρεί τη συμπόρευση και τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όταν υπηρετείται το ίδιο σχέδιο, το σχέδιο της ανατροπής δηλαδή της σημερινής κατάστασης, της κατάστασης των παραγόντων, των μνημονίων, της διαφθοράς, της φτώχειας και του αυταρχισμού. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να υλοποιήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο μόνο αν στηρίζεται από τα κινήματα και τους πολίτες όταν κάνει αυτό που πρέπει, και την ίδια ώρα να πιέζεται να ελέγχεται και να κρίνεται απ’ αυτά όταν διολισθαίνει σε λάθη ή ολιγωρίες. Η λογική που λέει ότι οι πολίτες απλώς ψηφίζουν κάποιον κάθε 4 χρόνια, του αναθέτουν τη δουλειά και από κει και πέρα αυτός κάνει ό,τι θέλει ως εκπρόσωπός τους είναι λάθος και είναι μια λογική που έχει συντελέσει στο να φτάσουμε στην αδιανόητη αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επίσης μπορεί μέσα από προγράμματα που υπάρχουν, μέσα από δημόσια περιουσία που μπορεί να διαθέτει όπως κτίρια κ.λπ, μέσα από συνεργασία με τα κινήματα και τους ανθρώπους της αλληλεγγύης, να διασφαλίσει ότι κανένας πολίτης δε θα μένει χωρίς περίθαλψη και κανένα παιδί δε θα πεινάει. Και αυτό θα το κάνει με την λογική της κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι της φιλανθρωπίας, γιατί η λογική της φιλανθρωπίας είναι για τους πλούσιους και γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι για τα δεινά των ανθρώπων φταίει ο θεός. Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μπορεί επίσης να δώσει διέξοδο και κίνητρο στη δημιουργία και την αντίσταση. Να διασφαλίσει χώρους, στο βαθμό που μπορεί, ώστε να ανθίσουν νεολαιίστικα στέκια, και οτιδήποτε άλλο απαιτεί η δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. Τέτοιοι χώροι για τη νεολαία είναι κύτταρα αντίστασης στον φασισμό. Ο πολιτισμός, η τέχνη, η συμμετοχή στα κοινά και ο αγώνας για έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο είναι μια απάντηση στο μίσος, τη βία, το ρατσισμό.

Πολλά από αυτά δεν χρειάζονται χρήματα, χρειάζονται αναδιανομή των πόρων που υπάρχουν, και κυρίως πολιτική βούληση και άλλο σχέδιο για το αύριο.

Για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ρόλος των κινημάτων είναι κομβικός και για την ανατροπή των μνημονίων και για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του πάνω από τα κέρδη του οποιουδήποτε. Με κοινωνία που δε θα διεκδικεί και δεν θα είναι στο δρόμο και με κοινωνικά κινήματα που δε θα πιέζουν προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, καμιά ανατροπή δεν μπορεί να έρθει. Γιατί η πραγματική δύναμη μιας Αυτοδιοίκησης που πάει Αριστερά και μια αριστερής κυβέρνησης, τόσο στο να νικήσουν στις εκλογές όσο και για να σταθούν μετά τις εκλογές –πράγμα το οποίο είναι σημαντικό και κρίσιμο -, η πραγματική δύναμη λοιπόν, είναι τα κινήματα και οι συμμέτοχοι πολίτες. Είναι μια άλλη τελείως διαφορετική σχέση των ανθρώπων με τους λεγόμενους εκπροσώπους τους, ένα άλλο ήθος και άλλες αξίες που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα, ένα καινούριο κοινωνικό συμβόλαιο.

Δημήτρης Παπαθανασίου
Φίλες και φίλοι , συντρόφισσες και σύντροφοι

Συζητάμε μεταξύ άλλων απόψε για το ρόλο των κινημάτων για να οδηγηθεί η Τ. Α. ΑΡΙΣΤΕΡΑ , για να έχουμε την 1η Σεπτέμβρη για πρώτη φορά στα Τρίκαλα , μία αριστερή δημοτική αρχή.

Να θυμίσω λοιπόν σε αυτό το σημείο πως γεννήθηκε το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ;

Ποια ήταν η ληξιαρχική πράξη της γέννησης του ;

Ήταν μία κομματική επιταγή , η απάντηση σε μία κομματική εγκύκλιο μία συμφωνία σε 4 τοίχους ;

Μήπως ήταν η ανάγκη για την ανάδειξη μία πρωσοποκεντρικής επιλογής, για την ανάδειξη του ενός και άξιου σε όλα «ηγέτη» , του θεόσταλτου «σωτήρα» της πόλης, του μοναδικού άξιου και ικανού προσώπου;

Ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε καλύτερα.

Ήταν το κίνημα από τα κάτω, ήταν η συλλογικότητα «ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ» που φτιάχτηκε για να αντιπαλέψει στα τέλη του 2009 την επιλογή του τότε δημάρχου να κατασκευάσει ακόμα ένα υπόγειο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο , ένα από τους λίγους χώρους πρασίνου στο κέντρο της πόλης , ένα κίνημα που σε συνεργασία με τους «ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» έβγαλε σε μία ημέρα πάνω από 300 ανθρώπους στο δρόμο με τα ποδήλατά τους, σε μία εντυπωσιακή ποδηλατοπορεία, την πρώτη με τόση μεγάλη συμμετοχή και επιτυχή απεύθυνση στην τοπική κοινωνία, που υποχρέωσε τη δημοτική αρχή του κ. Ταμήλου να τα μαζέψει και να ακυρώσει κάθε σκέψη και πρωτοβουλία.

Τι πετύχαμε τότε ;

Όχι μόνο να ακυρώσουμε την καταστροφή ενός χώρου πρασίνου , αλλά και να γλυτώσουμε μία ακόμα κατασκευή ενός φαραωνικού έργου που θα συνέβαλλε στην ακόμα μεγαλύτερη υπερχρέωση του Δήμου , ενώ εκεί που σήμερα είναι η πλατεία και παίζουν τα παιδιά , θα έχασκε ακόμα πιστεύω λόγω της επιγενόμενης οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας , μία χοάνη με μπόλικη σκόνη και λάσπη.

Φιλες και φίλοι τα κινήματα, τα πολύχρωμα ποτάμια της λαϊκής διεκδίκησης ήταν αυτά που έφεραν τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς να διεκδικούν μέσα από τη συγκρότηση πλειοψηφικών ρευμάτων, την ανάληψη της ευθύνης της αυτοδιοικητικής εξουσίας τόσο στον Δήμο Τρικκαίων, όσο και στη Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και σε πολλά άλλα Όργανα Αυτοδιοίκησης της περιοχής, για να υπερασπίσουμε με αυτόν τον τρόπο τις ιδέες μας, τις αξίες μας, να εφαρμόσουμε τις προτεραιότητές μας, το πρόγραμμά μας, σε μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική περίοδο.

Η προσδοκία της Ανατροπής, της Κυβέρνησης της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και των μεγάλων αλλαγών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι πια μια ρεαλιστική δυνατότητα.

Έχουμε επίγνωση ότι αυτά που θέλουμε να κάνουμε είναι αφάνταστα δύσκολα. Η ζωή των ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες, στην Ελλάδα, στη Νότια αλλά και στις αναπτυγμένες χώρες της Ενωμένης καπιταλιστικής Ευρώπης, είναι βασανιστική, αναντίστοιχη με τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και τα ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Για εμάς, στο «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» τα κεντρικά καθήκοντα που έχει η Αριστερά στην εξουσία του Δήμου , της Περιφέρειας και της χώρας, είναι να υπερασπίσει τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα όλων, ειδικά των νέων ανθρώπων που εξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν, να υπερασπίσει το βιοτικό επίπεδο, την απασχόληση, τη ποιότητα ζωής, σε μια κατεστραμμένη οικονομία, σε μια Ευρώπη που κυβερνιέται με τα νεοφιλελεύθερα κεφαλαιοκρατικά δόγματα και κάτω από τη γερμανική ηγεμονία.

Η πραγματικότητα είναι τραγική, ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης χωρίς πόρους είναι απίστευτα θλιβερός, όμως εδώ βρίσκεται και η κρισιμότητα της δικής μας παρέμβασης. Τα καθήκοντα της ανασυγκρότησης, παραγωγικής, οικονομικής, αναπτυξιακής, διοικητικής, πολιτιστικής, αφορούν και τα Όργανα Αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα : στον ευαίσθητο χώρο της υγείας τα ζητήματα που είναι ανοιχτά έχει να κάνει με την υγεία των πολιτών, που εξαρτάται από τη πρόληψη των παθήσεων, από τη ποιότητα του νερού- των τροφίμων και την επάρκειά τους, από την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, την θέρμανση, τη κατοικία, την ασφάλεια των μετακινήσεων, την σχολική υγιεινή, την διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, τις συνθήκες εργασίας, το εργασιακό και βιοποριστικό άγχος…, τους μαζικούς εμβολιασμούς, την αγωγή υγείας, τις εξαρτήσεις από τοξικές ουσίες, και παράλληλα από την οργάνωση των υπηρεσιών υγείας από το πρωτοβάθμιο μέχρι το τριτοβάθμιο επίπεδο. Στα ζητήματα αυτά, εάν ρωτήσουμε τον κ. Αγοραστό ή τον κ. Λάππα για τον απολογισμό του έργου τους, θα συναντήσουμε απροσδιόριστες απαντήσεις και μια λευκή σελίδα.

Για εμάς, όμως πρέπει να είναι μια σημαντική προτεραιότητα της δράσης μας, των παρεμβάσεών μας στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την σωματική και ψυχική υγεία, του εναλλακτικού και συμμετοχικού προϋπολογισμού που πρέπει να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε.

Φίλες και φίλοι , συντρόφισσες και σύντροφοι

Η αριστερή δημοτική αρχή στο δήμο Τρικκαίων όπως φιλοδοξούμε να είμαστε, οφείλει να πρωταγωνιστεί στα τοπικά λαϊκά κινήματα που υπερασπίζονται τις δομές της κοινωνικής αλληλεγγύης, τα δικαιώματα των πολιτών , στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στους τομείς δηλαδή που κατεδαφίζει η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική.

Ταυτόχρονα οφείλει να προτείνει , να επεξεργάζεται , να διεκδικεί , να απαιτεί , να συγκρούεται.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λοιπόν για να βάλουμε στις πραγματικές διαστάσεις την πολιτική και αυτοδιοικητική μας ατζέντα:

Για το «τρίγωνο» : Χρήμα- Ενημέρωση- Πολιτική (οι) τι λέμε ;

Η συκοφάντηση κάθε διεκδίκησης, η επιχείρηση γελοιοποίησης και υπονόμευσης κάθε αμφισβήτησης, ως αέναη αναπαραγωγή του πολιτικού status quo, που περνά και διαχέεται και μέσα από τους χρόνους που αφιερώνονται στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα σε μέλη του τοπικού πολιτικού προσωπικού, που δεν εκφράζουν παρά μόνο τον εαυτό τους, δηλαδή στους τοπικούς «Πάγκαλους» .

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών μέσων, η Κερατέα ήταν αόρατη, οι «Σκουριές» δεν υπήρχαν, η Μεσοχώρα συκοφαντήθηκε , ο «Δεκέμβρης» αφορούσε απλά σπασμένες τζαμαρίες .

Και επιτέλους μας αφορά ως τοπική κοινωνία το πλέγμα, απλήρωτοι εργαζόμενοι, επικρεμάμενες απολύσεις, ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα , σε κέντρα που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ;

Νομίζω μας αφορά .

Μας αφορά σαν τοπική κοινωνία μια συνθήκη όπου τα περιφερειακά τηλεοπτικά μέσα έχουν τον μισό τους χρόνο μισθωμένο σε ακροδεξιούς παράφρονες ;

Νομίζουμε ότι όχι μόνο μας αφορά, αλλά και θα πρέπει να συμβάλλουμε αποφασιστικά για μια άλλη ενημέρωση των πολιτών .

Μπορούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους στην τοπική κοινωνία.

Μπορεί η αριστερή δημοτική αρχή να συγκροτήσει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο οι δημοσιογράφοι θα επιστρέψουν στον πραγματικό τους ρόλο, αυτό των υπερασπιστών της κοινωνίας και των αναγκών της, της κριτικής προς τα εξουσιαστικά συμπλέγματα της τοπικής διαπλοκής, της συμβολής στην παραγωγή της νέας συνείδησης .

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν , η δημιουργία ενός ανεξάρτητου τοπικού Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, ορθάνοικτου στην τοπική κοινωνία, και ιδίως στη νέα γενιά, στις ανησυχίες, στις αγωνίες και τα δημιουργικά ρεύματα που τη διαπερνούν, έξω από οικονομικές και πολιτικές ιδιοτέλειες και διαπλοκές, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, είναι σήμερα αναγκαία και δυνατή στόχευση .

Αυτή είναι μία μικρή αλλά σημαντική ένδειξη πως θα μπορεί να οδηγηθεί και στα Τρίκαλα «Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» .

Η δική μας αριστερή δημοτική αρχή, η δημοτική αρχή του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» τέτοιες ρήξεις και ανατροπές θα προκαλέσει , σας καλούμε να είστε έτοιμοι για να παλαίψουμε όλοι μαζί για αυτές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου