Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

"Αλμυρό" το εισιτήριο στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων

ΚΟΙΝΩΝΙKH ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ :ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ;
Ποιος θα το φαντάζονταν πως σε εποχές ανθρωπιστικής κρίσης, με την ανεργία να έχει κολλήσει εδώ και χρόνια στο 30% και με 4 εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις μοναδικές κινηματογραφικές προβολές για παιδιά στην πόλη, μέσω του ΣΙΝΕΑΚ του Δήμου Τρικκαίων, το εισιτήριο να αυξάνεται σε ποσοστό 50% ;
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του «Δημοτικού Θεάτρου» που καθόρισε τη νέα τιμολογιακή πολιτική των εισιτηρίων, αύξησε από 4 σε 6 ευρώ την είσοδο στον παιδικό κινηματογράφο, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο απαγορευτική την παρουσία παιδιών της ίδιας οικογένειας στις παραστάσεις του, ενώ ταυτόχρονα αποφάσισε και την κατάργηση της ετήσιας κάρτας των 20 ευρώ με την οποία σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες μπορούσαν τα Τρικαλινά παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν με μικρό κόστος τις προβολές του ΣΙΝΕΑΚ.
Με αυτές τις αποφάσεις της η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι δεν έχει σοβαρή συναίσθηση σε πόσο άσχημη οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι περισσότερες οικογένειες και στα Τρίκαλα.

Οι αποφάσεις αυτές που καταψήφισε η εκπρόσωπος του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», αποτελούν μνημείο αναλγησίας προς την κοινωνία και ελιτίστικης αντιμετώπισης της πολιτικής του Δήμου για τον πολιτισμό.

Και το παράλογο είναι ότι αυτή η τιμολογιακή αναπροσαρμογή έγινε για να ισοσκελισθεί η αγορά προβολής μηχανής 3D που κόστισε 40.000 ευρώ, μια ασύμμετρα δαπανηρή επένδυση που παράτολμα υλοποίησε η προηγούμενη δημοτική αρχή χάριν πιθανού προεκλογικού εντυπωσιασμού, αλλά που δεν μπορεί να «φορτώνεται» στις πλάτες των ανίσχυρων οικονομικά εργαζόμενων και των μισθοσυντήρητων οικογενειών.

Εκτός όμως από αυτές τις αποφάσεις το γεγονός που μας προβλημάτισε ιδιαίτερα είναι το ό,τι δεν έγινε αποδεκτή καμία από τις προτάσεις που καταθέσαμε για δωρεάν παροχές των δομών του θεατρικού εργαστηρίου και του εργαστηρίου ζωγραφικής σε παιδιά ανέργων γονέων, ούτε η διαβάθμιση των διδάκτρων ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια κάθε οικογένειας.

Περιμένουμε τουλάχιστο να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση μας, για την κατάθεση δημόσιας πρόσκλησης εκ μέρους της Διεύθυνσης του «Δημοτικού Θεάτρου» για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων των διδασκόντων στις δημοτικές αυτές δομές, γεγονός που θα συμβεί για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ώστε η πλήρωση αυτή να γίνει με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου