Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

"Η Νονά" ....Αγκελα Μέρκελ στα Τρίκαλα

Θα προβληθεί η νέα κινηματογραφική δημιουργία του Στέλιου Κούλογλου
Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» διοργανώνει το Σάββατο στις 6 Δεκέμβρη 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου, προβολή της νέας κινηματογραφικής δημιουργίας του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο «Η ΝΟΝΑ».
Λίγους μόλις μήνες μετά την πετυχημένη προβολή στην πόλη μας του ντοκιμαντέρ «Νεοναζί: το ολοκαύτωμα της μνήμης», η δημοτική μας παράταξη έχει τη χαρά να προσκαλέσει και πάλι στην πόλη μας το γνωστό δημοσιογράφο, ερευνητή και εν δυνάμει ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ .
Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με το δημιουργό της, τόσο για τα γεγονότα που συνέβαλλαν στην άνοδο του «φαινομένου Μέρκελ», όσο φυσικά και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως στην Ευρώπη. Εξάλλου το ίδιο το ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου αποτελεί μία αναλυτική και τεκμηριωμένη άποψη για την εξέλιξη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων αλλά και την καταδυνάστευσης των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.
«Η ιστορία ξεκινά από την παιδική της ηλικία και την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου η σημερινή καγκελάριος μεγάλωσε και διαμόρφωσε τις αξίες και την προσωπικότητα της. Στην πραγματικότητα αξιοποίησε όλη τη νοοτροπία του κομουνιστικού συστήματος, πρώτα για να κερδίσει τη μάχη εξουσίας στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κι ύστερα για να κυριαρχήσει στην Ευρώπη: η εξουσία είναι το παν, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και οι μάζες πρέπει να μένουν απληροφόρητες», λέει ο δημιουργός της ταινίας, Στέλιος Κούλογλου και συνεχίζει:
«Υπάρχουν στο ντοκιμαντέρ μαρτυρίες που αποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί δεν έχουν ιδέα για τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και τις συνέπειες στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του Νότου, συνέπειες στις οποίες επίσης επικεντρώνεται η ταινία.»
Από την πλευρά μας, είμαστε βέβαιοι ότι μια τόσο ενδιαφέρουσα κινηματογραφική προβολή θα συμβάλει ώστε όσοι την παρακολουθήσουν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στον Νότο της Ευρώπης και το ρόλο που διαδραμάτισε σε αυτή η Γερμανίδα πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου