Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σχέδιο ψηφίσματος στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων ενάντια στις διώξεις των δημάρχων

Ζητούμε να ενταχθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2014 προς συζήτηση και λήψη απόφασης ως εκτός ημερήσιας διάταξης (Ε.Η.Δ.) λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του, το παρακάτω θέμα:
«Σχέδιο Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων
Για την εκδήλωση Συμπαράστασης στους Δημάρχους που καλούνται να απολογηθούν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών»
Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο και συνεπή αγώνα των Δημάρχων και ιδιαίτερα στον συμπατριώτη μας Δήμαρχο Λαρισσαίων Απόστολο Καλογιάννη, που μέσα στις επόμενες ημέρες καλούνται να απολογηθούν στις εισαγγελικές αρχές, μετά από εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι Δήμαρχοι αυτοί καλούνται να απολογηθούν γιατί όπως και πολλοί άλλοι ακόμα σε ολόκληρη την Ελλάδα υλοποιούν ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων και αρνούνται να αποστείλουν στοιχεία για τον δήθεν επανέλεγχο των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων που το Υπουργείο συνδέει άμεσα με την «σπέκουλα» που προωθεί για δήθεν «επίορκους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία», θέλοντας έτσι να δημιουργήσει το επικοινωνιακό υπόβαθρο προκειμένου η κοινωνία να αποδεχθεί τις απολύσεις.
Ο ιδιαίτερος «ζήλος» της κυβέρνησης να στείλει στα εισαγγελικά γραφεία πρόσφατα εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού αποδεικνύει ότι απώτερος σκοπός της, είναι η δημιουργία «δεξαμενής» απολύσεων από τους ΟΤΑ έως το τέλους του έτους, σύμφωνα και με τις μνημονιακές απαιτήσεις .
Το θέμα της αποστολής των στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων και τον έλεγχο των δήθεν πλαστών δικαιολογητικών αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων σε κομβικό ζήτημα, για όλους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης.
Για αυτό και η στάση των Δημάρχων αυτών αποτελεί το τελευταίο προπύργιο υπεράσπισης των Δήμων τους και των κοινωνικών τους δομών.
Έτσι επιτάσσει να ενεργήσουν η θέση τους ως αιρετών εκπροσώπων του λαού και η θεσμοθετημένη αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού διάχυτη είναι η εκτίμηση ότι η σπουδή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον επανέλεγχο των συμβάσεων σχετίζεται άμεσα με την προσπάθεια δημιουργίας δεξαμενής χιλιάδων απολύσεων, που θα στείλει και άλλους εργαζόμενους στην ανεργία , στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο παράλληλα διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις κοινωνικές δομές των Δήμων μας, αφού είναι γεγονός ότι δεν αντέχουν άλλες ομαδικές απολύσεις που επιδιώκουν οι κ.κ. Σαμαράς και Μητσοτάκης γιατί απλούστατα αυτό θα είναι σε βάρος των συμπολιτών μας και της αποτελεσματικότητας του έργου που πρέπει να επιτελέσουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση.
Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση με τις διώξεις αυτές των Δημάρχων προσπαθεί να δημιουργήσει το επικοινωνιακό υπόβαθρο, ώστε η κοινωνία να αποδεχθεί τις απολύσεις, λανσάροντας μέσω του μιντιακού συστήματος που ελέγχει τη γνωστή σπέκουλα για δήθεν επίορκους υπαλλήλους με δήθεν πλαστά στοιχεία . Όλες όμως οι προηγούμενες προσπάθειές της απέδειξαν ότι ήταν «άνθρακας ο θησαυρός».
Συμπαραστεκόμαστε λοιπόν στο συνεπή και δίκαιο αγώνα των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών που αντιστέκονται σε αυτή την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση και πρακτική τονίζοντας ότι ο αγώνας του αυτός είναι και για εμάς αδιαπραγμάτευτος.
Τρίκαλα 21 Οκτωβρίου 2014
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου