Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Το "Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή" για τη διαχείριση των προβλημάτων του 2ου «κοιμητηρίου» Τρικάλων και το σεβασμό των πολιτών και των θεσμών

Έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό πλέον το γεγονός ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο κ. Λάππας χάνει όλο και πιο συχνά την ψυχραιμία του.
Μετά τις «σφαγές» που επεχείρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αν και συνελήφθη «αδιάβαστος», αφού αγνοούσε την ύπαρξη του  ΦΕΚ  που αφορούσε τους έντεκα διοριστέους υπαλλήλους στο Δήμο (σ.σ.: για τον κ. Δήμαρχο: ο πίνακας των διοριστέων περιλαμβάνει αυτούς που πρέπει να διορισθούν και έχουν ήδη αξιολογηθεί θετικά για αυτό), ο αυταρχικός και αλαζονικός τρόπος άσκησης της δημοτικής εξουσίας από τον κ. Λάππα επανήλθε με αφορμή την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης εκ μέρους της  Έφης Ζαρίφη και του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» που αφορούσε την επέκταση του 2ου νεκροταφείου Τρικάλων αλλά κυρίως τη διαχείριση της λειτουργίας του.

Στην ερώτηση αν και πόσα δέντρα κόπηκαν για να προχωρήσει η επέκταση του νεκροταφείου και αν η Διεύθυνση Πρασίνου είχε συναινέσει, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπανός απάντησε αρνητικά.
Η αεροφωτογραφία του 2008 και η φωτογραφία που λήφθηκε μόλις πρόσφατα και τις οποίες παραθέτουμε, τον διαψεύδουν κατηγορηματικά και πανηγυρικά.
Στην ερώτηση γιατί δεν φυτεύτηκαν καινούργια και ψηλά δέντρα, ώστε να είναι δυσχερής η θέαση του εσωτερικού του κοιμητηρίου από τις παρακείμενες κατοικίες, ο ίδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι φυτεύτηκαν δέντρα, ενώ έπρεπε να απαντήσει ότι φυτεύτηκαν δενδρύλλια ύψους μόλις ενός μέτρου.
Η σχετική φωτογραφία που παραθέτουμε τον διαψεύδει κατηγορηματικά και πανηγυρικά.
Στην ερώτηση αν μπορεί να επεκταθεί ένα κοιμητήριο και να γειτνιάσει  σε απόσταση μικρότερη των 75 μέτρων με υφιστάμενες κατοικίες, ο κ. Δήμαρχος, παίρνοντας τη σκυτάλη από το στενό του συνεργάτη, απάντησε ότι μπορούν οι τάφοι να απέχουν ακόμα και 20 μέτρα από σπίτια που κατοικούνται, απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο, για το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει στη δημαρχία, να χωροθετηθούν τάφοι στις… αυλές των σπιτιών.
Η ισχύουσα διάταξη του άρθρου 29 του Ν. 2508/1997 (ΦΕΚ-124/Α/13-6-97) που οριοθετεί τις αποστάσεις των κοιμητηρίων προβλέπει ότι ακόμα και αν η μείωση της (απόστασης) δεν επιφέρει επιπτώσεις στο οικιστικό περιβάλλον και στην προστασία της δημόσιας υγείας, πάντως σε καμία περίπτωση η απόσταση αυτή να μην είναι μικρότερη των εκατόν πενήντα (150) μέτρων από το άκρο του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης και εβδομήντα πέντε (75) μέτρων από μεμονωμένες νομίμως υφιστάμενες κατοικίες, διαψεύδει  τον απερχόμενο Δήμαρχο κατηγορηματικά καi πανηγυρικά.
Στις ερωτήσεις που αφορούσαν τόσο το γιατί δεν προχωρούν οι εκταφές ώστε να «αποσυμφορηθεί» το κοιμητήριο, όσο και την οικονομική του διαχείριση, αλλά και τις δυνατότητες  παρέμβασης των υπηρεσιών του Δήμου στη λειτουργία του (η οποία λειτουργία έχει αφεθεί σε χέρια ορισμένων και συγκεκριμένων ανθρώπων, που λειτουργούν με βάση τις αναθέσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής, χωρίς διαφανείς διαδικασίες και έκδοση παραστατικών, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύονται με αθέμιτο τρόπο τις ίδιες τις υποδομές του κοιμητηρίου, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλθηκε από την Έφη Ζαρίφη και τη δημοτική μας παράταξη, για να υποχρεώσουν τους συγγενείς των νεκρών να αναζητήσουν «με το αζημίωτο» την παροχή της δικής τους «εξυπηρέτησης»), ο κ. Δήμαρχος έχασε παντελώς τη ψυχραιμία του. Δυστυχώς για το θεσμό που υπηρετεί ακόμα, συνέχισε στο ίδιο «μοτίβο» και στην υπόλοιπη συνεδρίαση, προχωρώντας ακόμα και σε αήθεις φραστικές επιθέσεις εναντίον μελών του δημοτικού συμβουλίου και ειδικότερα εναντίον μελών της δικής μας δημοτικής παράταξης.
Γιατί άραγε; Εμείς στο «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» φταίμε, που τον εκθέτουν οι συνεργάτες του;
Απέναντι στην ομιχλώδη διαχείριση εκ μέρους της απερχόμενης δημοτικής αρχής ενός τόσο σημαντικού ζητήματος, προτείνουμε, για την καθαριότητα και διαχείριση των τάφων των δημοτικών μας κοιμητηρίων, τη λειτουργία, συγκεκριμένης δημοτικής υπηρεσίας, που θα εκδίδει επίσημα κάθε απαραίτητο φορολογικό παραστατικό για τη χρέωση των υπηρεσιών που θα προσφέρει, ώστε να ανταπεξέλθει ο Δήμος σε μια κοινωνική αναγκαιότητα, αποκομίζοντας παράλληλα έσοδα ο ίδιος ο Δήμος και όχι ιδιώτες. Να υπάρχει δηλαδή διαφάνεια ώστε να υπηρετήσουμε, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που την έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι να κάνουμε «τα στραβά μάτια»  στη διαπλοκή και στις πελατειακές σχέσεις.
Παράλληλα θα εργαστούμε ως δημοτική αρχή μόλις διασφαλιστούν οι όροι με την ολοκλήρωση της νομοθετικής παρέμβασης για τη λειτουργία και στο δήμο μας μονάδας καύσης νεκρών, ώστε να απαντήσουμε και με αυτό τον τρόπο αποτελεσματικά στο πρόβλημα της «χωρητικότητας» των δημοτικών μας κοιμητηρίων και των προβλημάτων που γεννά η επέκτασή τους.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου