Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ποιος Μέλιγος τώρα!!


Ούτε στην Πίνδο, ούτε στον Όλυμπο: ούτε σε κάποιον άλλο, γνωστό προορισμό. Μόλις ενάμισι χιλιόμετρο έξω απ' το Βαλτινό βρίσκεται ο Μέλιγος, μια σπανίου φυσικού κάλλους τοποθεσία, που όμως, είναι αφημένη από χρόνια στην τύχη της.
Με δέντρα πανύψηλα, ύψους 30 – 35 μέτρων, το αλσύλλιο στο Μέλιγο καταλαμβάνει έκταση αρκετών στρεμμάτων. Θα μπορούσε να έχει αξιοποιηθεί, αλλά... ποιος να ασχοληθεί με την αξιοποίηση ενός άλσους που καθόλου δεν προσφέρεται για... ανέγερση εμπορικού κέντρου στην Ελλάδα της σημιτικής “ανάπτυξης” παλαιότερα, του μνημονιακού μονοδρόμου τώρα!!
Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», με τον υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης Δημήτρη Παπαθανασίου πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή το μεσημέρι του Σαββάτου (5/4) και... κατέγραψε εικόνες εγκατάλειψης.
Μπορεί για άλλες δημοτικές παρατάξεις, τέτοιες τοποθεσίες να... περισσεύουν. Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» όμως, ακριβώς τέτοιους φυσικούς πόρους αναζητά για να τους αναδείξει. Στην περιοχή, δε θα χρειαστούν πολλές και πολυέξοδες παρεμβάσεις: διάνοιξη μονοπατιών για περιπατητές, μάζεμα των σκουπιδιών (και, έλεγχος και προστασία της περιοχής για να μην ξαναγίνει... χωματερή!), κατασκευή ενός δημοτικού αναψυκτηρίου και... έτοιμος ένας πνεύμονας πρασίνου, σπάνιας φυσικής ομορφιάς, τόσο κοντά στην πόλη των Τρικάλων! Ένας χώρος, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για σχολικές εκδρομές, για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων, για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Θα πουν βέβαια οι άλλες παρατάξεις: για ποιόν Μέλιγο μιλάμε τώρα!! Ούτε ένα εμπορικό κέντρο δεν μπορεί να αναγερθεί εκεί, με τόσα δέντρα!!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου