Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Να κρατήσουμε ψηλά τη σημαίας της ομάδας και του Αθλητισμού

Την Κυριακή 30 Μαρτίου, είδαμε σε επανάληψη το έργο που πολλές φορές έχει παιχτεί στο Δημοτικό κλειστό τα τελευταία χρόνια. Ο προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού, κατήγγειλε μεταξύ άλλων και ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος των παιχτών του. Δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν όμως η πρώτη φορά που το θέμα αυτό πήρε πανελλαδική διάσταση.
Παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και από άλλες ομάδες όπως ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ και ο ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ με αποκορύφωμα τις καταγγελίες του Νέστορα Κόμματου στις 22/2/14 και του Θανάση Αντετοκούμπο στις 2/2/13, ενάντια σε ρατσιστικές επιθέσεις που εκτοξεύτηκαν ενάντια στους Έλληνες έγχρωμους παίκτες που αποτέλεσαν βασικά μέλη  των εθνικών ομάδων.

Δυστυχώς, όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση της ομάδας μπάσκετ ARIES TRIKALA BC και ο έμμισθος "Πρόεδρος" της, όχι μόνο σφύριζε αδιάφορα για τις καταγγελίες αυτές, αλλά χάιδευε τα αυτιά αυτών των οπαδών με τις ρατσιστικές αντιλήψεις και κατήγγειλε ως ψευδείς τους ισχυρισμούς των αθλητών. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, είναι πολύ βαρύ το όνομα του τρεις φορές  πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακού και το θέμα πήρε τέτοια έκταση που δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Παρόλα αυτά, στην ανακοίνωσή του σωματείου δεν γίνεται κουβέντα ούτε για τους φασίστες που σε συγκεκριμένη κερκίδα του γηπέδου ανεμίζουν σημαίες με το θυρεό του τοπικού παραρτήματος της "χρυσής αβγής", ούτε για τις ρατσιστικές επιθέσεις  παρά μόνο για «λίγους κακούς φιλάθλους».
Καλούμε, τόσο τη συντριπτική πλειοψηφία των Τρικαλινών φιλάθλων να απομονώσουν τις ξενόφοβες, ρατσιστικές και φασιστικές νοοτροπίες και να συμπεριφέρονται σε όλους τους αθλητές,  Έλληνες και ξένους με τα ίδια κριτήρια που συμπεριφέρονται στους Έλληνες και ξένους παίκτες της ομάδας μας, όσο και την διοίκηση της ομάδας (έστω και τώρα) και να αποκλείσουν τους ρατσιστές της συγκεκριμένης κερκίδας που αμαυρώνουν και δυσφημούν την τοπική κοινωνία των Τρικάλων και βάζουν ακόμα και σε αγωνιστικό κίνδυνο τη τύχη της ομάδας μας, με μία ενδεχόμενη τιμωρία της.
Επίσης, καλούμε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και να αποκλείσουν από οτιδήποτε δημόσιο τέτοια φασιστικά στοιχεία.
Το "ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ" τυχαίνει να έχει ως επικεφαλής τον άνθρωπο που ίδρυσε το 1993 αυτή την ομάδα, μαζί με πολλούς αγνούς φίλους του μπάσκετ. Καλούμε λοιπόν όλους να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της ομάδας μας και των ιδανικών του αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου