Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Βουλιάζουν στα λασπόνερα», στην περιοχή δεξιά της οδού Καλαμπάκας

Αντιμέτωποι με τις λακκούβες και τα λασπόνερα κάθε φορά που βρέχει είναι οι κάτοικοι στην περιοχή «δεξιά της οδού Καλαμπάκας» που κατοικούν σε απόσταση λιγότερο των 100 μέτρων από τον υπό κατασκευή πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, γεγονός που, πέραν του μείζονος προβλήματος δημόσιας υγείας που δημιουργεί, το χειμώνα εμποδίζει τους κατοίκους ακόμα και να μπορούν να περπατήσουν έξω από τα σπίτια τους, και το καλοκαίρι τους υποχρεώνει να αναπνέουν σκόνη και κουρνιαχτό.
Το πρόβλημα των δύο τελευταίων δεκαετιών στην περιοχή, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα λόγω και των πρόσφατων βροχοπτώσεων.
Το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» με τον υποψήφιο δήμαρχό του Δημήτρη Παπαθανασίου, βρέθηκε στο σημείο και συναντήθηκε με πολλούς από τους κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, υπογραμμίζοντας ότι ενώ η περιοχή έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 επί δημαρχίας...
  Παπαστεργίου και ενώ απέκτησε αποχετευτικό δίκτυο, η ασφαλτόστρωση του δικτύου των δρόμων δεν έχει προχωρήσει ακόμα, με μοναδική δικαιολογία από την πλευρά των δημοτικών αρχών Λάππα και Ταμήλου την έλλειψη οικονομικών πόρων, κάνοντας έτσι ολόκληρη τη γειτονιά μια ακόμα εγκαταλελειμμένη  γωνιά της πόλης.
Πρόκειται για την περιοχή που περιβάλλεται από  τις οδούς Δαμασκηνού, Ανθεμίου, Δικέλλα και Αντωνιάδη, κοντά στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι, στα διπλανά οικοδομικά τετράγωνα που φιλοξενούν καινούργιες και πολυτελείς σύγχρονες μονοκατοικίες, η ασφαλτόστρωση των δρόμων έχει πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια μετά από τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους κατασκευαστές- εργολάβους, ενώ για τους φτωχούς καθημερινούς ανθρώπους, που ζουν στη γειτονιά από το 1960, για έναν ανεξήγητο λόγο και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες τους, οι εκάστοτε δημοτικές αρχές δεν έδωσαν ακόμα λύση στο πρόβλημά τους.
Αποτέλεσμα της ανάλγητης αυτής συμπεριφοράς είναι κάθε φορά που βρέχει η κατάσταση να επιδεινώνεται και να ταλαιπωρούνται 40 με 50 οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή, αλλά και οι μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο.
Σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση και να αναδειχθεί ξανά το πρόβλημα, το «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» θα θέσει το ζήτημα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων, αυτή την Παρασκευή 11 Απριλίου με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από την πλευρά των δημοτικών του συμβούλων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου