Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Επισκεψή στο νοσοκομείο Τρικάλων - Νίκη ενάντια στο κατεστημένο της πόλης

Ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Συνδυασμός «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» από το Νοσοκομείο Τρικάλων.
«Νίκη της παράταξης στις εκλογές της 18ης του Μάη, σημαίνει νίκη όλων των μη προνομιούχων πολιτών ενάντια στο κατεστημένο της πόλης. Ένα κατεστημένο που δεκαετίες τώρα διαχειρίζεται τις τύχες των Τρικάλων, και το οποίο, έχει διαμορφώσει μια κατάσταση στην οποία, το μόνο που αλλάζει είναι τα ονοματεπώνυμα των κατά καιρούς Δημάρχων», ήταν το μήνυμα.
Δεν αποφεύχθηκαν οι αναφορές στον Γιώργο Γενηματά, τον εμπνευστή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για τον οποίο τονίστηκε «είμαστε περήφανοι ως Αριστερά» και τονίστηκε πως «η παράταξη, θέτει ως κυρίαρχο στόχο της την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΣΥ» και αναπτύχτηκαν οι βασικές θέσεις του Συνδυασμού για την υγεία.

Στη συζήτηση με εργαζόμενους του Νοσοκομείου, για τον χαρακτήρα των τριπλών εκλογών της 18ης και 25ης του Μάη, επισημάνθηκε πως «αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να φύγει. Για αυτό, στις 18 του Μάη, δεν πρέπει να ψηφιστεί ούτε ο Λάππας, ούτε ο Παπαστεργίου. Ανεξάρτητα αν οι φίλοι και οι συγγενείς σας είναι υποψήφιοι δεξιά και αριστερά, σε ψηφοδέλτια λάιφ-στάιλ ή των μηχανισμών, αυτή τη φορά, μην τους ψηφίσετε. Γιατί νίκη αυτών των ψηφοδελτίων θα δώσει στον Σαμαρά την ευκαιρία να πει "μας στηρίζει ο κόσμος, θα κλείσουμε κι άλλα νοσοκομεία, θα πάρουμε κι άλλα μέτρα σκληρής λιτότητας"».

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο «Κοινωνικό Ιατρείο» και το «Κοινωνικό Φαρμακείο», με την παράλληλη επισήμανση πως «στόχος του "Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή" αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή είναι το να καλυφθεί μέσω του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου το σύνολο των εμβολιαστικών αναγκών των παιδιών του Δήμου μας».

Στην συζήτηση τονίστηκε από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πως «είναι οι γιατροί του "Φυσάει Κόντρα"» εκείνοι που κράτησαν, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, το "Κοινωνικό Ιατρείο", που δούλεψαν για αυτό και το κράτησαν σε λειτουργία, μέσα σε άθλιες συνθήκες, με μοναδικό εφόδιο τα δικά τους στηθοσκόπια, την ώρα που άλλοι, έβγαζαν απλά φωτογραφίες».

Στην τοποθέτηση της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Συνδυασμό Κική Παγδάτογλου αναφέρθηκε στο πρόσφατο περιστατικό με τα βεγγαλικά στη Σαντορίνη, επισημαίνοντας πως «υπάρχει στο νησί υπερσύγχρονο νοσοκομείο, έτοιμο να λειτουργήσει, μα που η κυβέρνηση αρνείται – ακόμη και μετά το περιστατικό – να το θέσει σε λειτουργία και πως αν συνεχίσει έτσι θα πάει έτοιμο σε χέρια ιδιωτικά. Μια δημοτική αρχή με αριστερό προσανατολισμό, θα μπορούσε να επιβάλει τη λειτουργία του νοσοκομείου αυτού, ή ακόμη και να επιχειρήσει να αναλάβει η ίδια τη λειτουργία του».

Ο πρώην Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Σάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις ελλείψεις του Νοσοκομείου τονίζοντας πως «είναι απόρροια των μνημονιακών επιλογών» και τόνισε «σε αυτές τις εκλογές, το πολιτικό μήνυμα πρέπει να είναι ισχυρό. Υπάρχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Ευχόμαστε ο Δημήτρης Παπαθανασίου να είναι ο επόμενος δήμαρχος, γιατί η εκλογή του, θα υπηρετήσει αυτή την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τρικκαίων Παπαθανασίου και τα μέλη του Συνδυασμού επισκέφθηκαν το σύνολο των χώρων του Νοσοκομείου συνομιλώντας με το ιατρικό, νοσηλευτικό και πολιτικό προσωπικό, ενώ συνάντηση υπήρξε και με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, που ενημέρωσαν τον υποψήφιο δήμαρχο για τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου