Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Από Κηπάκι μέχρι Δημοτικό Φυτώριο

Μέχρι τώρα, το Κηπάκι και ο αγώνας του ενάντια στο κλείσιμο της σιδηροδρομικής διάβασης είχε δείξει καθαρά μια αλήθεια που οι πολίτες αυτής της χώρας κινδυνεύουν να ξεχάσουν: πως δηλαδή, όταν οι άνθρωποι σηκώνονται απ' τον καναπέ και συσπειρώνονται, το «μακρύ χέρι» του μνημονιακού κράτους δύσκολα μπορεί να συνεχίσει να τους πλήττει.
Από το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα (22 Απριλίου) δείχνει και το δρόμο προς τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Τρικκαίων, καθώς, με την εντυπωσιακή σε όγκο αλλά και παλμό ανταπόκριση των κατοίκων του σε μια ακόμη επίσκεψη του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», έστειλε καθαρό μήνυμα νίκης για την δημοτική παράταξη.

Από πλευράς του Συνδυασμού, υπήρξε δέσμευση, πως θα συνεχίσει να δίνει μαζί με τους Κηπακιώτες τη μάχη. Παράλληλα, υπήρξε κάλεσμα στους κατοίκους να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της παράταξης τόσο στις 18 όσο και στις 25 του Μάη, ζητώντας τους όμως την ίδια στιγμή να συνεχίσουν με την ίδια δύναμη να διεκδικούν και μετά τις εκλογές, καθώς η ανατροπή δεν έρχεται μέσα από διαδικασίες ανάθεσης, μα με διαρκή κινηματική και μαζική δράση.

Στους κατοίκους «ξεδιπλώθηκε» το πρόγραμμα του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», τονίζοντας τους την ιστορική αναγκαιότητα να περάσει ο Δήμος Τρικκαίων αριστερά.

Να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο των περιοδειών της, η δημοτική παράταξη βρέθηκε την Τετάρτη στο δημοτικό αμαξοστάσιο και στο δημοτικό φυτώριο, όπου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Ειδικά στο φυτώριο, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τις προγραμματικές θέσεις του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» αναφορικά με το Φυσικό και Ανθρωπογενές Περιβάλλον, όπου ο ρόλος της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου